Mohamed og 38 asylbørn forvandles til superhelte

38 asylbørn var på magisk SUPERkoloni sammen med Emma og 22 andre frivillige, hvor asylbørns hverdag præget af utryghed og angst blev udskiftet med superhelteskattejagt, spindelvævsforhindringsbane og flødebollekonkurrence.

I weekenden d. 17.-19. oktober fandt efterårets asylkoloni sted i spejderhytten i Arresøcenteret i Frederiksværk. Her blev asylbørns ventetid på landets asylcentre udskiftet med en eventyrlig superhelteverden. Asylbørnene kunne for en stund slippe for at tænke på den usikkerhed og frygt, som de til daglig lever med. I stedet kunne de slappe af i trygge, sjove og hyggelige rammer. Ditte Charles, som er en af de frivillige ledere på asylkolonien, fortæller:

”Mange af de børn, der deltog i weekenden har set og oplevet ting, som ingen børn bør opleve eller se. Det er en rigtig god følelse, at give dem noget at smile over i en ellers hård hverdag.”

En af SUPERkoloniens særdeles sjove oplevelser var superhelteskattejagten ved navn ’jagten på skurken’. Her var ’slange-løb med Harry Potter’ en af posterne, hvor børnenes superheltekræfter for alvor blev sat på prøve. Andre eventyrlige aktiviteter på kolonien var spindelvævsforhindringsbane, gådeløsning, guldhentning hos heksen, gysertunnel, superhelteudklædning, samt sliksnørrebåndskonkurrence og flødebollekonkurrence.

Emma, der til daglig er frivillig på Center Sandholm, fortæller om hvad kolonien betød for hende:

”Det bedste ved kolonien var, at få lov at være sammen med de børn, jeg kender fra Sandholm, i mere end bare en time. Det var specielt fedt at være sammen med dem på en anden måde. Jeg synes, at børnenes selskab er skønt og inspirerende. Jeg havde en helt igennem fantastisk weekend, som både var sjov, udfordrende og lærerig!”

Særligt børnenes omsorg overfor hinanden gjorde stort indtryk på Emma.

”Jeg synes, det var enormt bevægende at se, hvor gode børnene generelt var til at dele og tage sig af hinanden. Vi havde tre syriske drenge med på kolonien, som er flygtet alene til Danmark. Den ældste af drengene tog sig rigtig meget af de to yngre drenge. En morgen, da jeg gik forbi drengetoilettet, lagde jeg mærke til, hvordan den ældste af drengene forsigtigt stod og friserede og satte hår på de yngre drenge – det var simpelthen så rørende at se,” fortæller hun.

Asylbørnene, der var på SUPERkoloni, kom fra Center Sandholm, Center Avnstrup og Center Kongelunden, hvor Red Barnet Ungdom har frivilliggrupper, der laver aktiviteter med børn, der er støttet af Erik Thunes legat.
Derudover har Red Barnet Ungdom modtaget en flot bevilling fra Østifterne på 150.000 kr., så det bliver muligt at holde flere asylkolonier i 2015 og 2016.