Red Barnet Ungdom råbte hurra for børns rettigheder

Red Barnet Ungdom inviterede en masse glade børn til et paradis af oplevelser til fejringen af Børnekonventionens 25-års fødselsdag. Arrangementet er en del af Red Barnet Ungdoms asylkampagne, hvis formål er at tilbyde asylbørn et sommerferieophold de kommende år.

”Der var en masse børn, der gav den gas og havde en fantastisk fødselsdagsfest,”siger Red Barnet Ungdoms formand Cecilie Hansen.

”Det var helt i ånden i forhold til vores ønske om at sætte fokus på, at leg og fritid giver børn gode oplevelser at bygge videre på. Samtidig fik deres forældre mødt Red Barnet Ungdom som en organisation af unge, der vil gøre Danmark bedre for børn. Der var flere, der meldte sig ind, og det er jo en fed opbakning at få til vores arbejde,” fortsætter hun.  

Der var tale om et paradis for børn med masser af aktiviteter, underholdning og lækre fødselsdagskager. Kulturhuset i København var pyntet med flag og balloner, og børnene legede og havde det sjovt rundt ved de forskellige aktivitetsstationer såsom forhindringsbanen, perle- og tegneværkstedet, ansigtsmaling og danseworkshoppen. Klovnen Raffus havde travlt med at lave ballondyr, og Pingos trylleshow var meget populært og frembragte mange grin. Dagen sluttede med et brag af en koncert med Kalle B fra Pippelipop, hvor børnene dansede og sang med.

De frivillige, der deltog i planlægning samt udførelsen af eventet, havde gjort et stort arbejde, og de var alle enige om, at det var alle anstrengelserne værd. Mette Marie Mikkelsen, som er frivillig i Red Barnet Ungdoms eventgruppe, fortæller:

”Jeg synes, at eventet var en kæmpe succes! Det var fedt at se så mange glade børn og forældre, som alle var meget engagerede og positive over selve eventet. Det var derudover en god oplevelse at være en del af et team, der havde brugt meget tid på at få stablet eventet på benene, og jeg synes, vi var gode til at løfte opgaven i flok.”

Red Barnet Ungdom kæmper for børns rettigheder i Danmark, så ressourcesvage børn har samme muligheder, som alle andre børn. Fødselsdagsfejringen af Børnekonventionen var til fordel for asylbørn, og til eventet havde asylbørn fra asylcentret Kongelunden lavet fine tegninger, som blev udstillet på dagen. Red Barnet Ungdom ønsker med asylkampagnen at sende omkring 1000 børn fra de danske asylcentre på feriekoloni i perioden 2015 til 2018, da socialt udsatte børn bør have samme muligheder som andre børn.