Yassine og Kalmargade kæmpede til Lemvig Cup

Yassine og Farxan stillede kampklar op sammen med tolv andre drenge og seks frivillige fra Drengeklubben Kalmargade til Lemvig Cup for at erobre Jyllandsmesterskabet i indendørs fodbold. Drengenes første kamp var mod de regerende mestre, så drengene var fulde af kampgejst og havde højt humør. 

Drengene fra Kalmargade spiller fodbold sammen i klubben hver søndag, og nu var tiden kommet til, at drengene skulle vise deres talent. Drengene og de frivillige fra Kalmargade ankom fredag eftermiddag til Lemvig Gymnasium, hvor de skulle overnatte. Eftermiddagen forløb med at spille bordtennis, og fredag aften var der arrangeret fest for stævnets hele 1.700 deltagere. Drengene og de frivillige havde en festlig aften, hvor de hoppede og sprang til musikkens beat helt indtil midnat.

Lørdag skulle drengene vise deres værd på fodboldbanen. De to kaptajner, Yassine og Farxan, havde startopstillingen klar, og taktikken blev finjusteret før afgang. Kalmargade stillede op med to sprængfarlige hold. Drengene spiller til daglig sammen hjemme i klubben, og nogle af drengene træner også selv i klub.

Allerede i den første kamp skulle drengene spille mod vinderne fra de seneste to år, og det var uden tvivl den vigtigste kamp! Kunne det lykkes drengene fra Kalmargade at få point mod disse stjerner?

Kalmargade lagde ud med at lukke et uheldigt mål ind på indlæg, men med trænernes råbende hjælp fra sidelinjen, lykkedes det kort efter drengene at score og udligne til 1-1. Kampens resultat endte med at blive 2-2, og holdet var veltilfredse.

Drengene kæmpede videre i de resterende fodboldkampe i tre hårde timer, men uden det blev til den helt store guldmedalje for denne omgang. Drengene lod det dog ikke ødelægge deres høje humør, og i bussen på vej tilbage til gymnasiet blev der sunget og danset, som skulle man tro, de havde vundet hele mesterskabet. Se det er ægte sammenhold! Drengene blev dog enige om, at de skulle hjem og træne lidt på deres sammenspil til næste gang. Yassine, en af drengene fra klubben, fortæller:

”Selvfølgelig ville vi gerne vinde, men det handler mere om alt det andet, som turneringen gav os. Alle de oplevelser vi var fælles om, og den tid vi havde til at hygge os og have det sjovt. Vi fik også snakket en del og lærte hinanden endnu bedre at kende. Det var også fedt, at vi heppede på hinanden og støttede hinanden til kampene.”

Sent lørdag aften var det tid til at vende snuden hjemad. Alle var udmattede og trætte, men godt tilfredse og glade. Drengene og de frivillige blev enige om at vende tilbage igen næste år. Projektleder på Drengeklubben Kalmargade, Konstantin Andoni, fortæller:

”Det var et meget vellykket mesterskab, og vi vil helt sikkert gentage successen.”

Indtil da vil de fortsat mødes i klubben hver søndag og spille fodbold og fifa.