Asylbørn til Djämes Braun-koncert

Børnene fra Avnstrup asylcenter fik en stor oplevelse, da de kom til koncert med Djämes Braun i DRs Koncertsal. Læs om den sjove dag her…

Da Red Barnet Ungdom holdt superhelte-koloni for asylbørn i efteråret var der masser af sang og musik. Og én af sangene blev et særligt stort hit blandt asylbørnene: ”Fugle” med den danske sanger Djämes Braun. ”Jeg kigger på fugle – hvorfor ik’, hvorfor ik’” sang børnene på hele turen.

Derfor fik de frivillige hos Red Barnet Ungdom en god idé. Kunne man tage asylbørnene med ind og høre en koncert med Djämes Braun? Den idé blev til virkelighed fredag d. 1.maj, da børnene fra Avnstrup Asylcenter kom til Djämes Braun-koncert i DR’s koncertsal. En kæmpe oplevelse for børnene – der kun blev mulig, fordi DR valgte at donere 10 fribilletter til RBU.

2015-05-01 15.05.32

Børnene skal have noget at fortælle…
Hele ideen var at give børnene en god oplevelse og et afbræk fra hverdagen på asylcenteret, fortæller Maria, der er frivillig i Red Barnet Ungdom:

”De fleste af de børn, der har været med til koncerten taler flydende dansk og går derfor i almindelig danske kommuneskoler. Derfor synes jeg også, det er vigtigt at give børnene nogle oplevelser, som de kan fortælle om, når de kommer i skole. Deres klassekammerater kommer på ture og meget andet spændende med deres forældre, som de kan fortælle om i klassen, men at vokse op på et asylcenter betyder oftest at ens forældre ikke har det samme økonomiske eller psykiske overskud som andre, og derfor kan det være begrænset, hvad disse børn oplever. Derfor prøver vi i RBUs projekt på Avnstrup asylcenter, om vi kan kan give dem nogle gode oplevelser”, fortæller Maria.

Gayush, Vano, Katja

En fed koncert!
Da det var en familiekoncert blev voksne bedt om at gå om bagved så alle børn kunne se. Børnene fra Avnstrup stod helt oppe foran. Og de var meget glade for flere gange at få en ’high-five’ af begge sangere fra Djämes Braun.

Gayush og Katja fik også givet en af sangerne et armbånd. Djämes Braun lod som om, de var færdige med at spille, inden de havde synget Fugle-sangen, men Vano og Niti fortæller, at de med det samme fik sat gang i at råbe “Fugle! Fugle” – og hele publikum råbte med! Lung synes også, det var rigtig godt og ville ikke hjem. Hun spurgte med det samme hvornår vi kunne gøre det igen.

Det virker til, at det var en stor oplevelse for børnene. Og vi sluttede af med pizza og pommes fritter – for alle var rigtig sultne

Ying, Lung, Gayush, Katja, Vano, Niti, A-M, Lea

Vil du også være frivillig i Red Barnet Ungdom og give gode oplevelser til børn i Danmark? Så bliv frivillig HER