ALISHBA TIL LINA: ”DU ER SØD OG GOD TIL AT BAGE”

Alishba og Lina er med i rollemodelprojektet Barnets Ven. De har kendt hinanden i næsten to år, de er totalt slyngveninder, og så er Alishba god til at stille spørgsmål, som Lina lige må overveje en ekstra gang.

 

To gange om måneden står 8 årige Alishba klar på trappeopgangen i hendes hjem i Sydhavnen og venter på Lina. Samtidig tager Lina bussen fra ydre Nørrebro for at bruge tid med Alishba. De har mødt hinanden gennem Barnets Ven, hvor 26 årige Lina, der til daglig læser kommunikation, pædagogik og uddannelsesstudier på RUC, har meldt sig som rollemodel og storesøster for et barn der har brug for en stabil og positiv ven. Og Alishba får hurtigt snøret skoene når de to skal mødes:

”Lina er sjov og god til at finde på. Hun plejer altid at tage mig med ud og lave sjove ting”

Nysgerrig på kulturforskelle
De to piger laver mange forskellige ting sammen; de laver mad, tager til stranden, spiller fodbold og tegner. Alishba er især glad for kreative ting:

”engang skrev vi gækkebrev til Linas veninde Ida. Det havde jeg aldrig prøvet før, og Ida kunne slet ikke gætte at det var fra mig”

Alishba og Lina snakker meget om deres indbyrdes forskelligheder. Alishba har rødder i Pakistan og er meget nysgerrig på Lina og hendes liv. Særligt én gang måtte Lina bede om lidt ekstra tid til at udtænke et godt svar:

”Alishba ville vide, om jeg er gift, siden jeg går med ringe på fingrene. Jeg forklarede, at det mest er fordi jeg synes de er pæne. Det syntes hun var lidt underligt, så hun ville gerne vide, om jeg en dag skulle giftes”

Og det spørgsmål har Lina altså ikke lige taget stilling til, fortæller hun grinende.

En givende relation
De to slyngveninder er kommet godt ind på livet af hinanden, de nyder hinandens selskab så meget, at det især for Alishba kan være svært at undvære Lina, hvis hun for eksempel er på ferie eller har eksamen.

”Engang gik der en måned, hvor vi ikke så hinanden. Der savnede jeg Lina, for jeg glæder mig til vi skal ses. En måned er lang tid” siger Alishba.

Men glæden og motivationen for at være med i projektet går dog begge veje, og Lina fortæller, at de to har et rigtig stærkt og givende venskab. Og taknemmeligheden er stor både fra Alishba selv og hendes familie, som ofte inviterer Lina hjem til middag:

”Det er utrolig motiverende at mærke, at De sætter pris på min tid med Alishba”