Frivillighed former fremtidens ledere

Drømmer du om et job med ledelsesansvar? Så skulle du måske blive frivillig! Frivilligt arbejde styrker nemlig de sociale færdigheder og lederevnen, og kan derfor være særlig relevant for unge, der går rundt med en leder i maven.

 

Mange unge bruger frivilligt arbejde til at engagere sig i en sag, de brænder for og samtidig samle kompetencer og erfaringer til CV´et. Blandt dem er også nogle af Danmarks kommende ledere.

For at hjælpe de unge lederspirer på vej har Red Barnet Ungdom og organisationen Lederne indgået et samarbejde. Samme vil de give de frivillige i Red Barnet Ungdom mulighed for gratis at uddannelse sig i personligt lederskab.

Værdifuld viden
En af de frivillige, der er begejstret for tilbuddet er Anna Nørregaard Larsen på 24 år, der er projektleder i HR- og kommunikationsudvalget hos RBU Århus.

”Som frivillig leder står man med et stort ansvar, både for sin organisation og sine frivillige. Derfor glæder jeg mig specielt til at få et større indblik i ledelsesstile og til bedre forståelse af mine egne lederkompetencer”, fortæller Anna.

For hende er det frivillige arbejde for en børnevenlig verden både meningsfuldt fagligt og personligt.

”I mit nuværende arbejde har jeg allerede oplevet at mit frivillige job gavner mig, og det tror jeg kun bliver forstærket igennem den nye lederuddannelse”, siger hun.

Empatiske ledere er i høj kurs
Ofte kan frivilligt arbejde give unge med lederambitioner et kompetencemæssigt forspring. Frivilligt arbejde styrker nemlig de sociale kompetencer og evnen til at kunne relatere sig til andre og skabe sammenhold. Og netop disse evner er centrale i moderne lederskab, forklarer Niels Henriksen, rådgivningschef hos Lederne:

”Frivilligt arbejde gør, at unge mennesker tager ansvar for nogen uden for dem selv, de lærer at sætte sig i andres sted og at skabe resultater igennem andre. Ledelse handler ikke længere om at stå i spidsen og uddelegere, det handler om at kunne skabe og indgå i gode relationer”.

Niels Henriksen understreger, at ledelse ofte ikke læres i det ordinære uddannelsessystem, og at det derfor er vigtigt, at gøre unge bevidste om deres lederskab og hvordan de kan tilegne sig ledelseskompetencer.

I Red Barnet Ungdom har de frivillige mulighed for at få ledelsesansvar for projekter, udvalg og aktiviteter for udsatte børn og unge.