Lotte gør studenterhuen opnåelig

Det var ikke evnerne, men motivationen der manglede, da Zaher startede i gymnasiet. Men mødet med en frivillig i Red Barnet Ungdoms lektiecafé gav ham styrken til at droppe overspringshandlingerne og kæmpe for sit eksamensbevis.

 

Lektiecaféen på ydre Nørrebro har ofte besøg af 18 årige Zaher og han kommer i cafeen af en helt speciel grund – og det er Lotte. Lotte Regitze Pedersen er 25 år gammel og i gang med at skrive speciale i kunsthistorie. Og så er hun en af Red Barnet Ungdoms engagerede lektiehjælpere på 3. år.
Zaher opsøgte selv lektiecafeen på ydre Nørrebro, da han mærkede at hans motivation var på retur. Her mødte han Lotte hvis oprigtige engagement tændte ild til hans eget.

”Fordi Lotte er frivillig ved jeg, at hun kommer, fordi hun virkelig vil hjælpe os. Hun er engageret, og når hun bruger sin fritid på at hjælpe mig, så lægger jeg også flere kræfter i arbejdet”, fortæller Zaher.

En arbejdssejr
Fra første dag i lektiecafeen lagde Zaher en imponerende arbejdsindsats og cafeens åbningstid blev tit udvidet, når han havde store opgaver. Lige meget hvor meget vennerne forsøgte at lokke Zaher væk fra lektierne, blev han siddende til han var færdig. Altid sammen med Lotte:

” Lotte betyder utrolig meget i forhold til at komme hernede. Hun kender min måde at arbejde på, og hun er nem at tale med. Lotte har gjort det meget lettere at gennemføre gymnasiet ”, siger Zaher

Derfor var det også naturligt, at Lotte skulle være med på den store dag, da Zaher endelig fik huen på. Hun var derfor inviteret hjem til Zahers familie, da klassen kom forbi i studentervognen. Hun var en del af årsagen til, at Zaher blev student, og han mente derfor, at Lotte også skulle være en del af festen.

”Zaher er enormt god til at udtrykke hans taknemmelighed, og han har flere gange sagt, at uden mig havde han ikke fået huen. Om det er rigtigt eller ej er ligegyldigt, for bare det, at han føler det, gør det hele virkelig meningsfyldt”, siger Lotte.

Win win
I dag læser Zaher suppleringsfag i matematik, fysik og kemi, og håber på at komme ind på uddannelsen til maskiningeniør på DTU. Men han er ikke den eneste der har haft gavn af at komme i lektiecafeen.

For Lotte selv har det frivillige arbejde også været motiverende for hendes valg af job fremover. Hun startede som frivillig lektiehjælper for at møde mennesker fra andre miljøer, og fordi hun gik med tanken om at blive gymnasielærer. Og den idé er hun nu helt afklaret med:

”Efter at have været i lektiecafeen i tre år er jeg slet ikke i tvivl om, at jeg helt vildt gerne vil undervise unge”, siger Lotte