Fyraftensdebat: Fortællinger fra flygtningelejren El Rashidiya

Ahmad, der er palæstinenser, har aldrig kendt andre hjem end flygtningelejren El Rashidiya i Sydlibanon, hvor han er født. Salma kom til lejeren på flugt fra borgerkrigen i Syrien. Begge lever de liv på vågeblus i lejerens midlertidige teltboliger. Nu besøger de Danmark for at dele unikke og personlige fortællinger om det barske liv i El Rashidiya.

 

Kom, lyt med og deltag i debatten om menneskerettigheder og flygtningesituationen i Europa. Red Barnet Ungdom og Frit Forums Internationale Udvalg inviterer alle interesserede til at deltage:

 

Dato og tidspunkt: Mandag den 22. februar kl. 19-21
Sted: Kooperationen, Reventlowsgade 14, 1651 København V
Tilmelding ikke nødvendig.

 

Baggrund:
I dag bor der mellem 260,000 og 280,000 flygtninge i Libanon – de fleste i flygtningelejre. Halvdelen af dem er under 25, og deres fremtidsudsigter er dystre.
Mange palæstinensiske flygtninge har haft flygtningestatus i op mod 70 år. Deres børn bliver født ind i et liv med begrænsede politiske, økonomiske og sociale rettigheder. Med et voksende indbyggerantal bor familierne i overfyldte lejre i boliger, der er konstrueret som midlertidige med mangelfuld kloakering, infrastruktur og affaldshåndtering.
Disse forhold er medvirkende til at mange unge vælger at tage chancen over middelhavet mod Europa.