Barnets Ven dykkede under vandet

Børn og rollemodeller fik sammen en helt unik oplevelse, da Den Blå Planet inviterede Barnets Ven til et gratis besøg, hvor de kunne komme helt tæt på havets dyr og lære mere om dem.

 

Barnets Ven var den 22. februar blevet inviteret indenfor i Den Blå Planet til et gratis besøg rundt i jordens mange oceaner, som gav dem muligheden for at komme helt tæt på nogle af havets mange dyr. Den Blå Planet havde donoret 180 fribilletter til børn og rollemodellerne, så de kunne hygge sig og dele en spændende oplevelse sammen.

Invitationen faldt i tråd med Barnets Vens formål, hvor unge frivillige og udsatte børn matches og deler forskellige oplevelser sammen.

Under besøget fik rollemodellerne og børnene fri leg, og de kunne sammen udforske akvariets mange dyr på egen hånd. De fik også muligheden for at komme helt tæt på dyrene og se dem blive fodret af ansatte fra Den Blå Planet. Dette var især er hit hos flere af børnene, som alle fik en særlig oplevelse med sig hjem.

”Det har jeg aldrig prøvet før”
For flere af børnene var det første gang, at de var i Den Blå Planet, og for flere af dem blev det en helt speciel oplevelse, at de kunne røre ved fiskene.

”Det er første gang, jeg er i Den Blå Planet, det kan jeg godt lide. Jeg rørte ved en fladfisk. Det har jeg aldrig prøvet før. Den var sådan rug at røre ved, men det var sjovt at prøve”, lyder der fra 11-årige Amina, som begejstret fortæller videre om sit møde med piratfiskene:

”Jeg så piratfiskene blive fodret, og de vil kun spise døde fisk. Damen fortalte os, at de er nogle rigtige bangebukse”.

For syvårige Elisa var det ikke første gang, hun besøgte Den Blå Planet. Alligevel var det et glædeligt gensyn. Hun var dog ikke helt enig med den ansattes mening om piratfiskerne.

”Jeg har været her før, og der er er så mange seje ting. Men det sejeste er piratfiskene”, fortæller hun glædeligt og fortsætter smilende om sit debut med akvariets store rovfisk:

”Jeg så også hajerne blive fodret, og det har jeg aldrig set før”.

En unik dag for alle
Dagen var også en særlig dag for rollemodeller. For Laura Marie Holdrup var besøget på Den Blå Planet også helt specielt. Besøget hos Den Blå Planet var nemlig en fantastik muligheden for, at de sammen kunne dele en ekstraordinær oplevelse og blive bedre kend med hinanden.

”Det var en helt unik oplevelse. Jeg har aldrig været på Den Blå Planet før, så det var dejligt, at vi kunne prøve noget helt nyt sammen. Noget, vi normalt ikke har mulighed for på grund af de høje omkostninger ved sådan et besøg. Så det var bare en rigtig hyggelig dag, hvor vi kom tættere på hinanden”, fortæller Laura.

Netop den tætte og tillidsfulde relation mellem barn og rollemodel er vigtig, da det er med til at øge barnets trivsel. Børnene red derfor fra Den Blå Planet med viden om, at piratfisk kan være nogle rigtige bangebukse, på en ny bølgeskvulp af livsglæde.

Vil du hjælp til?