Frivillighed fremmer karrieren

At være frivillig er mere og andet end blot at gøre en forskel for andre mennesker. For næstformanden i Århus lokalafdeling, Laura Bæk, har det også været med til at styrke hendes faglighed, lære sine kompetencer bedre at kende og givet hende karrieredrømme.

 

I snart to år har 25-årige studerende, Laura Bæk, været frivillig i Red Barnet Ungdom. Med sig har hun fået et rigt socialt liv og en masse kompetencer, som hun allerede nyder godt af på sit studie. Samtidig har tiden i Red Barnet Ungdom givet hende afklaring om, hvad hun gerne vil lave på arbejdsmarkedet i fremtiden.

Ville prøve noget nyt
Det hele startede med, at Laura havde fået mere tid i kalenderen og ønskede at prøve noget nyt. På foranledning af nære veninder startede Laura derfor som frivillig hos Red Barnet Ungdom, hvilket hurtigt udviklede sig til mere.

”For små to år siden fik jeg pludselig mere tid til overs fra mit studie, og min veninder snakkede godt om deres arbejde i Bispehaven Lektiecafé. Derfor startede jeg, og jeg fandt hurtigt ud af, at det gav mig endnu mere overskud,” lyder det fra den 25-årige studerende om sin første tid i Red Barnet Ungdom og fortsætter:

”Jeg blev grebet af det frivillige arbejde, så jeg begyndte langsomt at engagere mig mere og mere i RBU. Nu er jeg både næstformand i lokalbestyrelsen her i Aarhus, og så er jeg også frivillig i asylprojektet på centeret Lyngbygård”.

Prøver sig selv af 
Med fornyet overskud oplevede Laura samtidigt, at hun også kunne bruge kompetencer lært fra studiet i sit frivillige arbejde. En oplevelser som hurtigt viste sig at gå begge veje.

”Jeg har for eksempel brugt mit kendskab til arabisk sprog fra mit studie på Religionsvidenskab. Samtidig har jeg brugt mit kompetencer fra Nordisk Sprog og Litteraturstudiet til at lave en folder på dansk om hvad man kan engagere sig i som frivillig for nye medlemmer, og denne folder har vi med ude på forskellige messer. Men jeg synes, at jeg som frivillig stadig lærer en masse nyt”, fortæller Laura og uddyber:

”Jeg tog en lederuddannelse gennem Red Barnet Ungdom, hvor jeg bl.a. fik redskaber til at forstå rollerne i en gruppe. Det betød, at jeg lige pludselig forstod dynamikken i mine studiegrupper, og hvordan vi kunne optimere vores samarbejde. Især dette har jeg lagt vægt på i min jobansøgninger.”

Styrker den faglige profil og skaber afklaring
For Laura har tiden i Red Barnet Ungdom hjulpet hende til at lære sine kompetencer bedre at kende og styrket hendes faglighed. Samtidig er hun blevet mere afklaret omkring sin fremtid på arbejdsmarkedet.

”Jeg har lært at tage ansvar og have mange bolde i luften samtidig, og man skal være målrettet og pligtopfyldende. Samtidig har jeg fået et stort netværk, som kan hjælpe mig i fremtiden og måske åbne nye døre for mig,” lyder det fra Laura, som klart anbefaler andre at blive frivillig:

”Der er så mange gode grunde til at blive frivillig. Man tjener ikke nogen penge på det, men man får meget andet med sig. Du får adgang til et stort socialt liv med en masse passionerede mennesker. Det er super inspirerende, og så har det været med til at give mig afklaring på, hvad jeg gerne vil i mit arbejdsliv i fremtiden.”

Fakta om Laura Bæk:
Laura er 25 år gammel og har været frivillig i Red Barnet Ungdom i snart to år. Ved siden af Red Barnet Ungdom læser hun Religionsvidenskab med tilvalgsfag i Nordisk Sprog og Litteratur på Århus Universitet. I Red Barnet Ungdom er hun næstformand i Århus lokalafdeling og er frivillig i asylprojektet ved centeret Lyngbygård samt på asylkolonien. I øjeblikket arbejder hun også på at arrangere et større efterårsevent for børn i folkeskolealderen i Århus.