Send en hilsen til flygtningebørn

Red Barnet Ungdom starter i uge 19 en velkomstkampagne, hvor danskerne får muligheden for at sende en varm hilsen til flygtningebørn på danske asylcentre. Hilsnerne skal hjælpe til, at børnene føler sig trygge og velkomne i Danmark.

 

Fra uge 18 kan dansker give flygtningebørn i Danmark en personlige velkomsthilsen. Velkomsthilsnerne kan gives online og vil senere blive oversat til udvalgte sprog og givet videre til børnene på 11 flygtningecentre af frivillige fra Red Barnet Ungdom.

De fleste flygtningebørn har traumatiserende oplevelser med sig i bagagen, og nogle er endda ankommet uden deres forældre. Derfor skal danskernes hilsner få de nye flygtningebørn til at føle sig trygge i Danmark. Børn har brug for at få af vide, at de er kommet til et sikkert sted, hvor de er velkomne.

”Børnene er på flugt fra krig og rædsler, og de har brug for at vide, at de er ankommet til sikkerhed i Danmark. Der er lige nu en hård tone i flygtningedebatten, og vi vil med kampagnen gerne komme børnene i møde med venlighed” siger Cecilie Hansen formand for Red Barnet Ungdom.

Red Barnet Ungdom arbejder med at sikre børns rettigheder og give dem en meningsfuld fritid. Det betyder, at organisationen arbejder hårdt for, at ventetiden for børnene bliver lavet om til børnetid.

”Børn er uskyldige ofre i de voksnes konflikter, og de har krav på beskyttelse. Som lille og ny i et fremmed land vil en varm velkomst gøre livet nemmere for børnene. De har nemlig brug for omsorg og plads til leg, og her vil danskernes hilsen falder på et rigtig tørt sted”, siger Cecilie Hansen.

Red Barnet Ungdom håber på at indsamle hundredevis af personlige hilsner i Kampagneperioden.

Red Barnet Ungdom kickstarter kampagnen i uge 19, og den vil køre til og med uge 21. I kampagnens sidste uge vil hilsnerne blive samlet og overrakt personligt til børnene af frivillige fra Red Barnet Ungdom på 11 danske Røde Kors flygtningecentre. Ved den anledning vil de frivillige læse op af udvalgte hilsner og uddele en til lejligheden designet velkomstplakat til børnene på centrene. Plakaten er designet til at hænge på børneværelserne.

 

For mere information kontakt:

Navn Anna Austring

Stilling: Kommunikationskonsulent

E-mail: anna@redbarnetungdom.dk

Tlf.nr.: 51649825

 

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies. Accepterer automatisk brug af cookies hvis du klikker dig videre rundt på hjemmesiden mere information

Hvad er cookies og hvordan bruges de?

En cookie er en lille tekstfil, der gemmes i din browser. Tekstfilerne gør blandt andet websitet i stand til at opfatte, om browseren har besøgt stedet tidligere. Ved på denne måde at indsamle statistisk information om brugen af siden er cookies med til at forbedre brugervenligheden og oplevelsen. Cookies gør ingen skade på computeren og kan ikke indeholde vira eller skadelige programmer.


Vi anvender cookies fra Google Analytics for at analysere, hvordan vores brugere anvender hjemmesiden. Cookies spiller således en central rolle i at få redbarnetungdom.dk til at fungere optimalt. Cookies husker fx, om du er logget ind, osv.

Luk