Valby Drengeklub nomineret til pris

Boligforeningen 3B inviterede i foråret Valby Drengeklub til frivillighedsgalla, fordi klubben var nomineret til en pris for dens arbejde med at skabe et frirum for drengene i foreningens ejendomme i Valby.   

 

En fredag aften sidst i april var Red Barnet Ungdoms klub, Valby Drengeklub, inviteret til galla hos Boligforeningen 3B. Klubben var sammen med Red Barnet Ungdoms pigeklub i ejendommen blevet nomineret til prisen: Årets frivillige gruppe, for deres arbejde med drenge i alderen 8 til 12 år.

Begrundelsen for nomineringen var klubben store succes med et gå i dialog med drengene og skabe aktiviteter, som børnene vil deltage i. Klubbens succes er blevet bemærket i hele lokalmiljøet.

”Vi har oplevet en stor opbakning fra lokalmiljøet både fra drengene og deres forældre. Jeg tror, at vi har været gode til at skabe en dialog med drengene, så klubben har kunnet tilpasse sig drengenes behov”, lyder det fra den frivillige projektleder Patrick Hansen, som fortsætter:

”Vi har skabet et frirum for dem med et fedt miljø, hvor de kan brænde alt deres krudt af og hygge sig sammen. Vi er selvfølgelig glade for, at dette er blevet positivt modtaget i lokalområdet og hos 3B.”

Bygger ovenpå successen
På trods af klubbens succes var Valby Drengeklub en del af et stærkt felt, og klubben måtte se sig slået af projektet, Café Din Nabo. De frivillige i Valby Drengeklub vil dog alligevel stolte af nomineringen og vil ikke hvile på laubærerne. De frivillige er derfor allerede i gang med planlægge klubbens kommende aktiviteter.

”Vi kunne tænke os at arbejde videre mere de samme værdier, som fik os nomineret. Det vil sige, at vi gerne fortsat gerne holde den uformelle tone og give drengene et fristed, hvor de kan få lov til bare at være drenge”, fortæller Patrick Hansen og fortsætter:

”Vi er blandt i gang med at forberede sommerens aktiviteter. Her kunne vi godt tænke os at komme ud og bruge lokalområdet til at lave en masse udendørsaktiviteter på en mere kreativ måde.  Vi vil blandt andet gerne introducere drengene til legen ”Capture the Flag” og andre sjove ting, som kan laves på udendørsarealerne.”

Valby Drengeklub er åben hver tirsdag fra 18.00 til 20.30 og drives af 6 frivillige fra Red Barnet Ungdom.