Børneminister modtager 3500 underskrifter imod børnefattigdom

Social- og Børneminister, Mai Mercado modtog onsdag over 3500 underskrifter mod børnefattigdom af Red Barnet Ungdom. Underskrifterne var givet af danskere, som ønsker politisk fokus på konsekvenserne af børnefattigdom. Ved modtagelsen anerkendte ministeren, at der er behov for sociale tiltag, der kan hjælpe familier ud af fattigdom.

 

Op mod 8000 tusinde børn i Danmark lever til dagligt med de ødelæggende konsekvenser af at vokse op i fattigdom. Børnene føler sig oftere isoleret og ude for fællesskabet, og samtidig viser forskningen, at børn der vokser op i fattigdom er i øget risiko for ikke at gennemføre en uddannelse, arbejdsløshed og at ende på førtidspension. Derfor har Red Barnet Ungdom i november og december sat fokus på børnefattigdom via en underskriftindsamling.

”Der er stærkt behov for politisk opmærksomhed på børnefattigdom. Med denne underskriftsindsamling vil vi minde ministeren om, at vi er mange, der anser bekæmpelsen af børnefattigdom for vigtig”, pointerer næstformand i Red Barnet Ungdom, Philip Jaatun.

Julegave til Børne-og Socialministeren

Underskriftindsamlingen blev afleveret som en tidlig julegave til Børne- og Socialministeren, Mai Mercado onsdag d. 21. dec. med en klar opfordring til ministeren;

”Gaven er tænkt som en opfordring til dig, som børnenes minister, at prioritere de børn, som lever i fattigdom. Disse børn er nogle af de mest udsatte i vores samfund. Og vi håber, at du vil have dem i tankerne i 2017 og fremover”, opfordrede næstformand, Philip Jaatun.

Social- og Børneminister, Mai Mercado takkede for gaven, og pointerede, at børnefattigdom også er en vigtig sag for hende;

”Tak for et fantastisk initiativ, som jeg bestemt bakker op om. Jo mere man kan gøre for at skabe bedre forhold for børnefamilien, jo bedre er det jo”.

Ministeren erkender også, at der er behov for bedre hjælp til de danske familier, der lever på kontanthjælp.

”Jeg anerkender, at sociale problemer kan være noget af dét, som er med til at fastholde en person på kontanthjælp, og det er lige præcis hér, at jeg som minister, kommer ind i billedet. Her er der brug for en stærk social indsats og hjælp, så vi kan finde ud af, hvad der kan få den enkelte tilbage i arbejdsfællesskabet, hvis man fx har angst, depression eller en dårlig ryg”, siger Mai Mercado.

Red Barnet Ungdom håber, at underskriftindsamlingen vil medvirke til at sætte børnefattigdom på dagsordenen, og vil være vagthund for at udsatte behandles rimeligt i 2017.