”Aldrig har jeg oplevet så meget med én person”

12 årige Lines weekender blev alt for ofte brugt alene på børneværelset. Og når kalenderen skrev ferietid og vennerne tog i sommerhus eller på rejse med deres familier, så sad Line ofte alene tilbage og ventede på at tiden skulle gå. Derfor blev hun venner med 22 årige Julie fra Randers gennem projektet Barnets Ven.

 

Lines forældre er førtidspensionister, og selvom der er kærlighed ad libitum i familien, så er ressourcerne få. Hendes mor og far har i perioder haft svært ved at give Line, de samme oplevelser og muligheder som andre børn. Derfor søgte familien en frivillig storesøster og ven til Line igennem Red Barnet Ungdoms projekt Barnets Ven. Og det blev Julie Niewald Anhøj.

Længtes efter oplevelser
Inden Line blev venner med Julie, følte Line sig ofte udenfor, og det gik ud over hendes selvværd.

”Line havde sjældent noget at fortælle, når hun mødte i skole mandag morgen. Og mens veninderne pludrede om skovture og musikoplevelser, måtte hun tavst lytte med. Hun havde intet at dele”, fortæller Julie Niewald Anhøj, frivillig hos Red Barnet Ungdom.

I Barnets Ven mødes den frivillige og barnet hver 14 dag. Julie var opsat på at bruge disse møder til at give Line de spændende oplevelser og sjove minder, som hun længtes efter.

Fra fremmede til fortrolige
De første gange Julie og Line mødtes, var det hele meget nyt, og Line sagde næsten ingenting. Men de to piger fandt hurtigt ud af, at de elsker de samme ting. De er begge vilde med shopping, biografture – ja bare at være piger sammen.

”Line åbnede langsomt op, og pludselig kunne vi tale om skolen, veninder og søde drenge – ja alting! Hun fortalte mig ting, som ingen andre ved. Vi blev sådan rigtige venner, og fortroligheden var vigtig for både Line og jeg”, fortæller Julie.

Sammen lavede de to veninder mad, tog på udflugter, museer, hørte musik – grinte og græd. Lines selvtillid og livsglæde spirrede.

Parat til at stå på egne ben
Efter et års intenst venskab er Line i dag så fuld af succesoplevelser og gode minder, at venskabet er afsluttet, så et andet barn kan få en plads i projektet. For 12 årige Line har venskabet været et lyspunkt i hendes liv, og en oplevelse som hun aldrig glemmer. Det ses tydeligt af denne rørende besked, som Line sendte til frivillige Julie, da venskabet sluttede:

“Tak for ALT! Jeg har nydt dit selskab så, SÅ meget ❤ Alle de ture vi har været på har alle været DE bedste❤  Har aldrig oplevet SÅ meget med én person❤ KH Line!”