Unge frivillige skal løfte de svageste børn fagligt

Frivillige i læringscafeer skal give de mest udsatte børn på 30 folkeskoler landet over et både fagligt og socialt løft. Danmarks Lærerforening er ikke udelt begejstret.

 

Af Carsten Terp Beck-Nilsson, Altinget

Når Oliver fra blokken falder fra i matematik, fordi han ikke kan følge med i undervisningen, skal han have tallene ind på en anden måde. Og det får han mulighed for i en af de læringscafeer, Red Barnet Ungdom vil oprette på 30 folkeskoler rundt omkring i landet over de kommende to år.

Her skal frivillige i alderen 15-30 år gennem såkaldt aktiv læring give de ressourcesvage elever et ordentligt løft i både deres faglige, sociale og personlige kompetencer.

“Vores mål er at nå de børn, som er socialt og fagligt udfordrede, og være med til at ruste dem til et godt skoleliv, så de får gode forudsætninger for at få en ungdomsuddannelse og det liv, de gerne vil have,” siger Lotte Juul Mikkelsen, projektleder for læringscaféer og skolesamarbejde i Red Barnet Ungdom.

Læs hele artiklen hos Altinget