Flygtningebørn inviteret til børnekarneval i Ålborg

34 flygtningebørn fra Brovst og Frederikshavn var inviteret til Børnekarneval i maj for at få et afbræk i deres liv på asylcentrene. Børnene og de frivillige fra Red Barnet Ungdom kunne sammen komme ud og skabe nye oplevelser væk fra en ensformig hverdag.

 

Børnene havde en supergod oplevelse, det var en rigtig god dag og alle var virkelig glade, siger Rana Haddang, frivillig projektleder i Red Barnet Ungdom, der talte med flere af børnene om, at det var dejlig at opleve noget andet end livet på asylcentrene.

Og dagen stod da også i kontrast til hverdagen – fyldt med aktiviteter, hvor i sær kanotur, hoppeborg og sumobrydning var favoritter.

– Det er vigtigt for børnene at komme ud af centrene og opleve noget. Mange af børnene har oplevet krig og et liv på flugt, så det at skabe gode minder sammen gør en stor forskel i de enkelte børns liv, siger Rana Haddang.

Ålborg Karneval inviterede og stillede busser til rådighed til udflugten for børnene, der alle er mellem 10-12 år. De var klædt ud til anledningen: Børnene fra Brovst Asylcenter var udklædt i som indianere og dem fra Frederikshavn var iklædt neonfarver. Sammen blev de malet i ansigtet og var med i optoget gennem midtbyen sammen med klovne, ghostbusters og afrikanske dansere.

– Børnene får bare lov til at være børn og hygger sig sammen og møder andre danske børn. Til dagligt mærker de, at deres forældre er angste for deres fremtid, men til karnevallet fik de lov til at være ubekymrede for en dag, slutter Rana.