Udsatte unge får eksamenshjælp på Nørrebro

Selvom man vokser op i et belastet område og ikke kan få hjælp til dansklektierne hjemme, er der mulighed for at få et fagligt løft hos Red Barnet Ungdoms lektiecafé.

 

Fire dage om ugen får gymnasieelev Talat på 20 år eksamenshjælp. Området på Ydre Nørrebro er belastet af bandekriminalitet og derfor gælder det om at være motiveret og målrettet, hvis man skal løftes ud af miljøet.

Talat vil gerne holde alle muligheder åbne, han vil dygtiggøre sig og knække koden til gode eksamensresultater. Derfor får han eksamenshjælp i Læringscafeen i Ressourcecenter Ydre Nørrebro 4 gange om ugen for tiden.
– Det er fantastisk at få eksamenshjælp, men man skal også selv knokle, siger Talat.

De frivillige på stedet nyder at være sammen med de unge, de hjælper dem og styrker deres faglighed. De kan tale med de unge om deres succeser og problemer og de kan i fællesskab bane vejen til en god fremtid – ligegyldigt hvilken baggrund de unge kommer fra.

– Som frivillig oplever jeg, at den faglige sparring, de unge får, fungerer som løftestang for succesoplevelser. De unge får simpelthen mere faglig selvtillid og gå-på-mod i livet, og det er skønt at opleve, siger Jonathan Damm Seldorf, projektleder i Ressourcecentret.