Børneinddragelse blev STOR succes

I juniorklubben på Frederikshavns Asylcenter har både de frivillige og børnene savnet noget i deres samvær. Når de har leget, snakket sammen og spillet bold har aldersspredningen simpelthen været for stor. Børnene er mellem 3-15 år, så der er et stort gab i forhold til interesser og tålmodighed.

Vores frivillige besluttede sig derfor for, at der måtte forandring til, og det skulle gøres i samarbejde med børnene. Børnene blev inddraget i processen, der mundede ud i et koncept delt op i Delfinerne og Hajerne.

Delfinerne er for børn i alderen 3-10 år, og Hajerne er for børn fra 8-15 år. Opdelingen skal imødekomme børnenes forskellige behov og interesser, så de frivillige har mulighed for at planlægge aktiviteter, der passer til børnenes aldersgrupper.

Sidst i august var der premiere på det nye koncept, og delfinerne hyggede sig med forskellige lege indenfor, blev malet i ansigterne og fik lagt neglelak på, mens Hajerne gav den max gas i forskellige boldspil ude.

Hajerne kan nu spille bold uden forstyrrelser

Nilofar, 12 år, fra Hajerne er meget begejstret for opdelingen, og efter at have spillet rundbold, fodbold og kongespil med Hajerne, siger han:

– Det var ikke sjovt før, hvor de store og små skulle spille sammen. De små kan ikke finde ud af at spille. Det er meget sjovere nu!

Delfinerne bliver nu set og hørt

Heldigvis er Delfinerne helt enige med Hajerne om opdelingen. Nido, 7 år, synes, de store skubber, når de spiller fodbold:

– Men i dag var det supersjovt. Ingen skubbede, for vi Delfiner havde det bare rigtigt sjovt med at male og lege og lægge neglelak og spille stikbold.

Hvordan var opdelingen for de frivillige?

For de frivillige var konceptet også i succes, bl.a. fordi der var plads til at de små kunne blive set og hørt uden at blive overrulet af nogle større børn. Maiken konstaterer:

– Der var færre slåskampe i dag, og det var ikke så voldsomt, som det plejer at være. Opdelingen gjorde, at flere børn ville være med til at lege. Vi er så glade for, hvordan børnene har taget i mod det. Vi ser det allerede som en succes, som vi vil blive ved med at praktisere!

Nidas’ forældre bakker også op om juniorklubben, og fortæller at børnene er meget glade og trætte, når de kommer hjem:

– Vi er så glade for, at der komme nogle danske frivillige, der snakker med børnene og øver deres danske sprog. De frivillige kan umuligt gøre det bedre! Udover selvfølgelig at komme flere dage om ugen, smiler Nidas mor.