Skattejagt og ponyridning

Børnene og deres rollemodeller mødtes på årets sidste sommerdag til fælles hygge, skattejagt, frokost og ponyridning på Naturcenter Vestamager.
De spiste frokost sammen for at starte dagen ud med fulde maver og glade grin. Bagefter var der en virkelig imponerende skattejagt, hvor børnene skulle igennem sanselege, sækkeløb, flødebollekonkurrence og meget mere. Samad på 9 var ikke i tvivl om, hvad der var sjovest: ”Det sjoveste ved Sommerfesten var skattejagten – især flødebollekonkurrencen. Vi vandt endda så mange chokoladeguldmønter ed posterne, at vi ikke ville have flere”. Læs flere citater og alt om aktiviteterne. Præmierne var sponsorerede slikposer fra NamNam, som børnene hyggede sig velfortjent med.

Efter skattejagten var der ponyridning, og det var der mange børn, der ikke havde prøvet før. Flere af børnene var enormt begejstrede – og til at starte med lidt spændte – på at møde de islandske ponyer og prøve en ridetur. De fleste ville prøve – også de største drenge – og de sagde til deres rollemodeller, at det var megafedt at prøve hestene, og at det var sjovt at se dværgponyen Batman.

Ind i mellem var der tid til at gøre status på, hvorfor Barnets Ven er så vigtigt: ”Det bedste ved at have en voksenven er, at man har en, man kan være sammen med. En man kan hygge med og opleve nye ting med. Det sjoveste jeg har prøvet er at være i Tivoli. Min kusine var også med sammen med sin rollemodel. Vi prøvede også de vilde ting!”, siger Alishba på 10 år.

På den varme sensommerdag var det nu tid til at spille kongespil og bagefter snobrød. Ved bålet fortalte Alishba de andre børn om, hvad Ramadan og Eid var. De andre lyttede interesseret og spurgte ind til, om det ikke var svært at faste, hvis man blev sulten.

Sidste punkt på dagsordenen var tryllekunstneren Miguel el Zorro, børnene måbede, grinede og klappede på skift og det var en fin fælles afslutning på en super vellykket og dejlig dag. Tryllekunstneren optrådte gratis til ære for børnene og Red Barnet Ungdom.

Voksenvennen Simon på 28 år var begejstret for arrangementet, og fortæller om forholdet med Cisaam: ”Det er bare gået så nemt – vi har bondet helt fra start og har nu set hinanden i 2 år”.

Agnes på 21 år har fået en oplevelse for livet ud af at være sammen med sin Alishba: ”Det er faktisk meget sjovt. Jeg troede, at jeg skulle være “den store”, men Alishba er så modig og går oftest forrest, når vi skal nye ting. Jeg lærer personligt meget af at være sammen med hende. Hun er slet ikke så genert, som jeg selv var som barn”.

Børnene gik hjem med gode minder og oplevelser for livet, og arrangørerne var glade for at det hele var gået så velsmurt – vejret, stemningen og selvfølgelig alle de gode grin. Alt i alt deltog 43 personer, hvoraf 19 var børn. Og det er ikke sidste gang de holder fest!