Forårsfest hos Red Barnet Ungdom

Søndag den 11. marts 2018 var der forårsfest hos Red Barnet Ungdom. Til festen var børn og frivillige fra Barnets Ven inviteret, hvor der var sjove og hyggelige aktiviteter for alle.

 

Det var festlig dag hvor børnene og de frivillige kunne stifte bekendtskab med ansigtsmaling, gækkerbreve, en klovn med balloner og jagt efter påskeæg. Samtidig var arrangementet også med til at markere, at både Trygfonden og Københavns kommune har bidraget med henholdsvis 1.252.257 millioner kroner og 1.000.000 millioner kroner til projektet ‘Barnets Ven’.

Flere rollemodeller for børnene

Igennem flere år har Red Barnet Ungdom hjulpet børn med et spinkelt socialt og familiemæssigt netværk ved at tildele dem en ung ressourcestærk rollemodel. På landsplan er der skabt 330 rollemodel-match, hvoraf de 135 er i hovedstadsområdet. De to donationer skal hjælpe Red Barnet Ungdom med at udvikle projektet ’Barnets Ven’, der har fokus på at udvikle børns trivsel gennem én-til-én-relationer, hvor unge frivillige mellem 20 og 28 år skal hjælpe børn – fra alderen 6 til 12 år – med at opbygge gode sociale relationer og blive inkluderet i et fællesskab. Sekretariatschef i Red Barnet Ungdom, Camilla Burgwald, fortæller hvad de to donationer kommer til at betyde for ‘Barnets Ven’:

”Vi har allerede rigtig gode erfaringer med at etablere venskaber mellem sårbare børn og frivillige unge mellem 20 og 28 år. Rollemodellernes alder betyder, at børnene nemmere kan spejle sig i dem, og vi oplever, at børnene efter endt forløb er blevet mere robuste og i højere grad deltager i fællesskaber. Vi er derfor rigtig glade for vores nye samarbejde med Københavns Kommune og TrygFonden, der sikrer, at vi i de næste tre år vil kunne hjælpe mange flere børn. ”

Donationer gør forskellen

Til forårsfesten var der en lang række frivillige, som så frem til at tilbringe tid med deres nye ven. Blandt de mange nye rollemodeller var der Camilla fra Amager, som har været frivillig siden december 2017:

“Jeg tror faktisk det bedste har været at møde Jamals familie og været hjemme hos dem, hvor vi har lavet kage, de kommer fra Pakistan, så det har været meget sjovt at være en del af familien. Men normalt går Jamal og jeg i biografen, spiller fodbold og hygger os, ” siger Camilla og fortsætter:

“Jeg håber at donationen kommer til at betyde, at der forhåbentlig vil blive skabt flere oplevelser for børnene. Arrangementer ligesom forårsfesten, hvor der er ansigtsmaling, klovne og mødet mellem andre børn. ”

Benjamin fra Nordvest, som har været frivillig hos ‘Barnets Ven’ siden november 2017, var også enig i at donationen fra Trygfonden og Københavns kommune kan komme til at betyde meget for de frivillige og børnene:

“Jeg håber at donationen kommer til at betyde, at jeg fortsat kan komme til at se Sean Christian. Jeg kan godt lide at have Sean Christian som ven, så hvis donationen betyder at vi fortsat kan lege sammen, være sammen og blive ved med at lære hinanden bedre at kende, så synes jeg det er rigtig godt, ” siger Benjamin og bliver suppleret af Sean Christian:

“Jeg håber vi kan komme ind og se Black Panther igen, den film var bare vildt god. ”

Fokus på sociale relationer og fællesskab

Gennem en periode på et år mødes barnet og den frivillige rollemodel hver anden uge til aktiviteter som fx madlavning, biografture, naturaktiviteter eller kreative udfoldelser. Rollemodellen har derudover til opgave at introducere barnet til foreningsaktiviteter med henblik på at hjælpe barnet med at opbygge gode sociale relationer og blive inkluderet i et fællesskab.

Med støtte fra TrygFonden og Københavns Kommune er Red Barnet Ungdoms indsats for at matche sårbare børn med unge frivillige rollemodeller sikret de kommende tre år. Målet med projektet er at styrke trivsel og kompetencer blandt socialt udsatte børn i hovedstadsområdet.