Et pusterum for børnene på Asylcenter Sjælsmark

Hverdagen er hård på Asylcenter Sjælsmark. Derfor arbejder en flok unge engagerede frivillige fra Red Barnet Ungdom for at skabe glæde og sjov i hverdagen for børnene på Sjælsmark.

 

Børnene på Udrejsecenter Sjælsmark befinder sig i en situation præget af usikkerhed for hvad fremtiden bringer. Deres liv står på standby, deres forældre har ikke meget overskud og håbet om en fremtid i Danmark er slukket. Dette var årsagerne til, at Simon Eising Drost blev frivillig projektleder på Sjælsmark. En gang om ugen tager Simon og de andre frivillige fra Red Barnet Ungdom til Sjælsmark, hvor de laver mange forskellige aktiviteter med børnene. Det kan være alt fra at tage i legeland til at besøge en bondegård. Andre dage bliver de frivillige og børnene på centeret, hvor de spiller fodbold, leger med brætspil og ser film.

Det betyder noget for børnene
Simon blev oprindeligt frivillig efter at have efter at have set en masse forskellige ubehagelige ting på Facebook, og følte han kunne gøre en stor forskel for børnene på de forskellige asylcentre. Simon er lykkelig over, at han sammen med de frivillige kan skabe et frirum for børnene, der har det meget svært.

“Min bedste oplevelse som frivillig på Sjælsmark gentager faktisk sig selv hver gang vi er der.  Når vi skal til at tage afsted og alle børnene løber efter os ned til porten, krammer os og spørger om vi ikke kommer igen i morgen, så kan man mærke, at det vi gør betyder noget for børnene, ” fortæller Simon.

Lyspunkter i en svær tid
De seneste par måneder har der været meget polemik omkring Sjælsmark, da pressen har haft fokus på, de forhold børnene lever under. Simon er ikke tvivl om, at forholdene på Sjælsmark er meget kritisable og mest af alt minder om fængselslignende tilstande. Han er derfor glad for, at han sammen med de andre frivillige kan være med til at gøre en positiv forskel for børnene.

“Jeg er frivillig på Sjælsmark, fordi børnene sammen med deres forældre lever med en stor usikkerhed omkring deres fremtid, så de har brug for et par lyspunkter, og det er hvad, vi kan være for dem, selvom det bare er tre timers tid i weekenden”, fortæller han.

Brug for flere frivillige

Simon er glad for at være projektleder på Sjælsmark, da han og de andre frivillige gør en mærkbar forskel for børn i en ufattelig svær situation. Derfor har Simon også et opråb til andre unge, der gerne vil være med til at gøre en forskel for børnene i Sjælsmark.

”Vi har et hold af søde rare og engagerede frivillige, men der kan jo altid være flere. Jo flere vi kommer afsted, jo mere kan vi gøre for børnene, og det er det hele værd, når man ser hvor glade, de bliver for det. ”, siger Simon

Meld dig som frivillig her