Læringscaféer klæder folkeskoleelever på til eksamen

Det er eksamentid og de seneste par uger har de fleste af folkeskolens afgangselever knoklet for at forberede deres eksaminer. Det er nemlig nu, de skal præstere. For de elever, der ikke kan få hjælp hjemme, er eksamenstiden ekstra stressfuld – men heldigvis er der hjælp at hente i Red Barnet Ungdoms læringscafeer.

 

Hvis mor eller far ikke taler ordentligt dansk, er ordblind eller aldrig selv fik fat i, hvordan man knækker en andengradsligning, så kan børn have brug for hjælp udefra til at forberede sig på eksamen. Derfor har Red Barnet Ungdom igen i år afholdt eksamencaféer på en lang række skoler landet over for afgangselever. Cafeerne bliver holdt i forenings læringscafeer på skolerne og det er frivillige lektiehjælpere, der står for at gennemgå alt det svære og berolige flossede eksamennerver. Men nærvær og en alternativ tilgang til læring møder de eleverne i øjenhøjde.

Klar til gymnasiet
En af de elever som har benyttet sig af eksamenscaféen er Hooman, der går på Skolen ved Bülowsvej i København. Han har de sidste fire uger gjort brug af eksamencaféen sammen to af sine venner.
“Det har været rigtig godt at være på eksamenscaféen. De har hjulpet mig med super mange fag. Jeg har fået hjælp til kristendom, dansk, engelsk og de naturvidenskabelige fag. De frivillige har været søde og dygtige, så jeg vil klart anbefale at komme her, hvis man gerne vil forbedre sig til de forskellige eksaminer. Det har i hvert fald hjulpet mig, ” fortæller Hooman.

Efter sommerferien skal Hooman starte på Frederiksberg Gymnasium, hvor han skal gå på den naturvidenskabelige linje. Et fag han også fik et 12-tal i til en af de afsluttende eksaminer.

Store resultater på kort tid
Hver uge kommer 8-12 afgangselever i eksamenscafeen på Skolen ved Bülowsvej. Simone Birgit Villsen, der er frivillig projektleder på læringscafeen er glad for at så mange elever har valgt at tilbringe deres fritid i eksamencaféen. Simone er meget overrasket og imponeret over de mange initiativrige seje elever, der virkelig tager hånd om deres egen fremtid.

“Det har været super fedt at arbejde med de her cool børn. Vi har opnået så meget på så kort tid. Jeg kan huske dengang jeg selv havde læseferie i folkeskolen. Her havde det bare været et super initiativ med en eksamenscafé, og jeg kan mærke, at eleverne er virkelig glade for at have et fast sted at komme, hvor læring og sjov er i fokus, ” fortæller Simone begejstret.

Simone er glad for at se den udvikling eleverne har gennemgået de sidste fire uger. De har knoklet så hårdt og gjort det så godt, at hun er sikker på, at de er klædt godt på til deres videre færd i livet. Nu krydser hun bare fingre for, at alle eleverne får et eksamensresultat, som de er stolte af.

Læringscafeerne er en del af ’Mod på skolelivet’, der er et partnerskab mellem Red Barnet Ungdom og Egmont Fonden.

Læs om partnerskabet her