”Jeg glæder mig, når jeg skal i min Venskabsgruppe”

Mohannad er 10 år gammel, og kommer fra Syriens hovedstad, Damaskus. Det var da han flyttede fra et asylcenter i Danmark til endnu en helt ny by, at han blev en del af Venskabsgrupperne.

 

Efter Mohannad flyttede, trængte han til et frirum med fokus på leg og venskaber. I dag har han haft glæde af Venskabsgruppen på Frederiksberg i næsten tre år. Af de unge frivillige i klubben, bliver han beskrevet som en skøn dreng, der elsker at holde samtaler i gang, og snakke om alverdens ting og sager med både de andre børn, og de frivillige.

”Det bedste ved min venskabsgruppe er aktiviteterne og mine venner”

Mohannad har ikke som sådan nogle idoler at se op til, men han ved alligevel godt hvad han vil lave, når han bliver voksen. Når han en dag bliver færdig med skolen, skal han nemlig være børnelæge, ”fordi at det er sejt”.

Der er dog lidt tid endnu, men det er også helt i orden. Mohannad nyder nemlig stadigvæk dét at være barn, og han bruger meget af sin tid på at gå i klub og lege med vennerne. Han er særligt glad for Ramzi og Mohammad.

De bedste oplevelser

Én af de bedste oplevelser Mohannad indtil videre har fået igennem dagene med gruppen, var da han kastede sig ud i et hav af sjove udfordringer med legeinstallationerne i KU.BE (Frederiksbergs kultur-og bevægelseshus).  Hans tur i Lindevangsparken og svømmehallen ligger dog også højt på listen over de bedste søndagsaktiviteter.

”Mine forældre er glade for, at jeg er med i Venskabsgruppen”

Nogle gange fortæller Mohannad sine forældre om de ting han laver, når han har været ude med de frivillige og børnene – og andre gange giver det lidt sig selv. For eksempel kom han på et tidspunkt hjem med et fint, hjemmelavet fuglehus til de lokale fugle, der nu måtte være i området. Mohannads forældre kan godt lide, at han er med til de ting.