Et stærkt venskab i børnehøjde

Der er knyttet et tæt bånd mellem den frivillige Anne Mette og 10-årige Kira i Barnets Ven. De har det sjovt og hyggeligt, men der er også plads til at tale om de dybere emner.

 

Kira er et barn som mange andre. Livet går op og ned af bakke, og når der i nogle perioder er mange hårde bump i hverdagen, så savnede hun en ven udenfor familien at tale med. Derfor blev hun tilmeldt projektet Barnets Ven. Projektet er et rollemodelprojekt, hvor børn i en svær situation får en stabil ven, en positiv rollemodel og gode oplevelser. Og via projektet fik Kira, Anne Mette som frivillig storesøster. Et heldigt valg for dem begge skulle det vise sig!

Begyndelsen på et venskab

Anne Mette var spændt og nervøs, da hun blevet matchet med sin nye ven. Hvordan skulle det gå, ville de knytte et tæt bånd og hvad skulle de lave sammen som det første? Tankerne fløj afsted, men da Anne Mette endelig mødte 10-årige Kira gav alt mening. Det var nemlig en meget sød og udadvendt pige som mødte Anne Mette. En almindelig pige, der bare savnede en god ven at tale med i en lidt svær situation.

Den første dag sammen med hinanden blev tilbragt i Fields, hvor der var en masse hygge, grin og gode samtaler.

“ I dag laver Kira og jeg alle mulige ting sammen. I sidste uge lavede vi julepynt, vi har været til halloween sammen i Tivoli, og vi skal snart på et fotoshoot. Jeg har også mødt Kiras mor og jeg har generelt en rigtig god kontakt til den lille familie”, fortæller Anne Mette.

Og for hver en oplevelse voksede fortroligheden mellem de to piger.

”Selvom Kira er udadvendt, og vi har det sjovt, så er der dog også plads til de dybere samtaler. Kira ser ikke sin far for tiden og det har vi haft rigtig mange gode samtaler omkring, samtaler som hun måske ikke kan have på samme måder med sine søskende og sin mor”, fortæller Anne Mette.

Venskabet har betydet meget for Kira, som er blevet meget gladere efter hun mødte Anne Mette for første gang. Kira har nu en fortrolig ven, der betyder at hun ikke længere skal stå alene med hverdagens store og små dilemmaer.

Et nyt børneperspektiv

Det er ikke kun Kira som har fået noget ud af det nye venskab. Anne Mette har også fået et nyt perspektiv på tingene, efter hun er blev venner med Kira. Det er især den umiddelbarhed, som Kira udstråler, der har været med til at skabe den stærke relation de har til hinanden. Både Anne Mette og Kira glæder sig meget til at se hinanden hver gang de har muligheden, og det er især at de hele foregår ud fra et børneperspektiv, der gør relationen god.

“ Kira får mig til at se livet fra et andet perspektiv, hvilket bare er super dejligt. Alt vi laver sammen foregår i børnehøjde, hvilket er med til at gøre alting mere sjovt og impulsivt. Det er vildt så meget Barnets Ven har givet mig, og jeg ved det også har givet Kira super meget. Det er jo bare den fedeste følelse, at to personer kan glæde sig så meget til at se hinanden, fordi man har skabt så tæt et bånd på så kort tid.”

Vil hjælpe børn i hele landet

Det er ambitionen for Red Barnet Ungdom, at der skal skabes flere rollemodel-match hos Barnets Ven i hele landet. Erfaringer med projektet viser at børn der er ensomme, har lavt selvværd eller befinder sig i en hård livssituation, har brug for en stærk relation til en stabil ung rollemodel. Den frivillige rollemodel i Barnets Ven er en tæt, tilstedeværende og fordomsfri ven, der altid er parat til at lytte og som skaber rum for, at barnet kan udvikle sig i hans eller hendes eget tempo.