Vennerne Stefan og Emmanuel tog på blækspruttejagt

De to venner Stefan og Emmanuel var på jagt efter en blæksprutte, som Emmanuel til hans store skuffelse ikke fik set, sidst han var i Den Blå Planet. Mødet skabte også tid til fordybelse over det venskab, som er blomstret mellem Emmanuel og Stefan, siden de mødte hinanden for første gang for et år siden.

 

Stefan og Emmanuel har efterhånden oplevet mange forskellige ting sammen, siden de blev venner via Red Barnet Ungdoms rollemodelprojekt Barnets Ven. I dag står turen på en lille udflugt til Den Blå Planet på Amager i København, hvor der er tid eftertænksomhed over deres venskab, mens havskildpadder, hammerhajer og klovnefisk plasker rundt og reflekterer lyset i de store azurblå bassiner.

Vi møder Emmanuel og Stefan, der har taget sig en lille pause fra Den Blå Planets område for tropiske havdyr. De sidder i en sofa, som er placeret få meter fra et havnebassin, hvor en stor havskildpadde svømmer rundt. Emmanuel er meget betaget af det store dyr, som han med åben mund og store øjne betragter.

De to venner mødte hinanden for første gang for et år siden, da Stefan var på besøg hos Emmanuel og hans mor. Emmanuel husker ikke episoden, da det ifølge ham er alt for lang tid siden, til at kunne huske sådan noget. I stedet vil Emmanuel meget hellere fortælle om de gode oplevelser, de har haft sammen:

“Jeg kan ikke huske, hvor lang tid vi har været venner, men jeg er 100 procent sikker på, det er mere end to måneder. I dag er vi i Den Blå Planet, men vi har været mange forskellige steder. Ofte steder, hvor der er mange mennesker – altså seje steder. Sidste gang var vi dog hjemme hos Stefan, hvor vi så nogle forskellige film,” fortæller Emmanuel begejstret.

Venskabet er højdepunktet i hverdagen
For Stefan er det altid en af højdepunkterne i sin hverdag, når han mødes med Emmanuel. Der sker nemlig så er mange gode ting, når de to mødes, og det er lige meget, om det er i Telia Parken for at se fodbold, eller de mødes til en stille og rolig filmaften hos Stefan.

“Vi glæder os til at se hinanden, hver eneste gang vi mødes. Det er rart at komme ud og slå hovedet lidt fra. Det er fedt at lave nogle fede og sjove ting sammen, med en man godt kan lide,” fortæller Stefan.

Selvom BonBon-land, minigolf og svømmehal alle har været gode oplevelser, så er der specielt en oplevelse, der har skilt sig ud. Emmanuel var nemlig inde og se en FCK mod Brøndby og efter den kamp, blev Emmanuel med det samme FCK-fan. Det eneste ærgerlige ved den kamp var, at den blev uafgjort, da FCK burde have vundet. Men det gjorde ikke så meget, så længe de to venner bare var sammen.

“Det bedste er, at vi er sammen hele tiden, så vi lærer hele tiden hinanden bedre at kende. Vi har mange sjove stunder. Det gør mig glad, når vi laver ting sammen, fordi vi laver altid nogle spændende ting,” fortæller en smilende Emmanuel.

De to venner rejser sig fra sofaen for at finde noget mad, og efter frokosten er det planen, at de skal finde den blæksprutte, som Emmanuel gik glip af sidst, han var i den Blå Planet. Emmanuel vinker farvel til den store havskildpadde, og løber glad og begejstret mod caféen. Emmanuel og Stefan har mange ting, de skal nå at se, før dagen er omme, og de er begge glade for at de mødte hinanden via Red Barnet Ungdoms rollemodelprojekt Barnets Ven.

Vil du være frivillig ven med et barn i Barnets Ven?
Du skal være mellem 20 og 28 år for at starte som rollemodel, og kunne forpligte dig til at mødes med barnet mindst to gange om måneden i ét år. Læs mere her.