26 superhelte med flygtningebaggrund dystede i stopdans på weekendkoloni

En stor gruppe børn med flygtningebaggrund fik sig en på opleveren, da var på koloni med Red Barnet Ungdom, hvor de forvandlede sig til superhelte.

Der blev tændt bål, ansigtsmalet og sovet i køjesenge, da en gruppe flygtningebørn i alderen otte til 15 år var på weekendkoloni med Red Barnet Ungdoms frivillige. Red Barnet Ungdom havde nemlig inviteret 26 flygtningebørn fra Valby, Frederiksberg, Roskilde og Køge til en forlænget weekend på en weekendkoloni i Skælskør i Sydvestsjælland.

På weekendkolonien spillede børnene rundbold, og de fik desuden lov til at forvandle sig til maskerede superhelte med dertilhørende kapper, som de selv pyntende og farvelagde. De unge superhelte blev også inviteret til et brav af en fest, hvor der både blev danset stopdans og dystet i limbo.

”Det er en stor oplevelse for et barn, der kun har boet i Danmark i få år, at komme på en miniferie uden sine forældre. Det kræver nogle trygge rammer, og det giver vi dem. Det var fedt at se børnene lege sammen med mine medfrivillige,” siger Anine Larsen, der var frivillig på kolonien.

Kolonien var en succes

Den forlængede weekend i hytten gav også børnene mulighed for at øve sig i dansk med Red Barnet Ungdoms frivillige og hinanden. Spørger man otteårige Rasul, var kolonien en succes.

”Maden smagte rigtig godt, og det var rigtig hyggeligt at spise sammen med mine venner,” siger Rasul.

Det var dog ikke kun de unge superhelte, der var glade for at bruge en weekend i den danske natur. Weekenden havde også været en stor oplevelse for Red Barnet Ungdoms frivillige.

Weekendkolonien var støttet af TrygFonden, som over et år støtter Red Barnet Ungdom, så organisationen kan holde ti weekendkolonier for børn med flygtningebaggrund.

Venskabgrupper på udflugt

Superheltene er en del af Red Barnet Ungdoms venskabsgruppe-projekt, hvor flygtningebørn med midlertidig opholdstilladelse en gang om ugen mødes med frivillige fra Red Barnet Ungdom. Weekendkolonien var altså en ekstraordinær oplevelse, hvor børnene og de frivillige fik mulighed for at bruge længere tid sammen.

”Det var vigtigt for børnene at komme koloni, da det gav dem et pusterum fra en hverdag, der måske ikke altid er nem. På kolonien var der plads til at lave bål, gå tur på stranden og lege. Der var ingen andre regler, end at vi skulle passe på hinanden og have det sjovt,” siger Anine Larsen.

Venskabsgrupperne er et projekt for børn, der er flyttet ud af et asylcenter til en ny by, og som derfor har brug for nye legekammerater og muligheden for at lære deres by at kende. Sammen med de frivillige laver de sjove aktiviteter som at besøge den lokale legeplads, biblioteket eller lokale fodboldklub, og blev det altså også til en forlænget weekend i Skælskør.

Et gruppebillede af børnene og de frivillige iført udklædningstøj