Red Barnet Ungdoms frivillige får fornem legepris

Jørn Møllers Legepris 2019 går til unge frivillige i Red Barnet Ungdom, som står for legeaktiviteter med børn på Udrejsecenter Sjælsmark.

Red Barnet Ungdoms frivillige på Sjælsmark har fået tildelt Jørn Møllers Legepris på Gerlev Idrætshøjskole. Med prisen medfølger 10.000 kroner, som går til Red Barnet Ungdoms aktiviteter for børnene på Sjælsmark.

“Legen er den korteste vej til glæde og fællesskab, og på Gerlev arbejder vi utrætteligt for at bringe legens værdi i spil for fællesskaber, trivsel og udvikling. Børnene på Sjælsmark – og andre børn på asylcentre – befinder sig i en ufattelig svær situation, hvor deres grundlæggende trivsel er truet, og hvor glæde og grin har svært ved at få fodfæste. Derfor skal de frivilliges indsats på asylcentrene hædres og styrkes.” siger Tania Dethlefsen forstander på Gerlev Idrætshøjskole.

Lysten til det legende

Jørn Møllers Legepris gives til folk, der på særlig nyskabende måde arbejder med og fremmer forståelsen af at lege. Højskolemanden og legeforskeren Jørn Møller var iværksætteren og filosoffen bag en række lege-indsatser på Gerlev. En af hans grundlæggende værdier var at vække lysten til det legende og glæden ved bevægelse. Prisen er blevet uddelt årligt siden 2013.

Det er en stor anerkendelse af vores frivillige og det stykke arbejde, de gør for børn på asylcentrene at modtage Gerlev Idrætshøjskoles legepris for vores arbejde på Sjælsmark,” siger Camilla Carlsson, programleder for Børn på Flugt hos Red Barnet Ungdom og fortsætter:

“Vi er glade for prisen, som sætter fokus på, hvor vigtig leg er i børns liv. Vi tager udgangspunkt i børns ret til fritid og oplever hver uge, at sjove lege skaber rammerne for samvær og et trygt og afslappet rum, hvor børn kan glemme deres bekymringer og udvikle deres sociale og personlige kompetencer i samspil med andre, når de bevæger sig, lærer at spille bold med mere.”