Lektievennen Ditte hjælper Thien med at blive rockstjerne

Thien kæmper til daglig med sin generthed. Når man får svedige håndflader og blikket flakker foran andre mennesker, er det en udfordring, når man drømmer om at blive rockstjerne. Det er lige præcis, hvad 16-årige Thien drømmer om. Heldigvis får han hjælp af sin lektieven Ditte til at tro mere på sig selv, og det styrker Thiens personlige udvikling. Han startede med at være meget usikker, men ifølge lektievennen Ditte, er han blevet meget mere selvsikker i det halvandet år, hun har været lektieven for ham.

 
16-årige Thien har altid haft en drengedrøm om at stå på en scene med sit band og optræde foran et publikum. Han drømmer nemlig om at blive rockstjerne, men kæmper samtidig med sin generthed. Thien bor i Odense med sin mor og sine tre søskende. Til daglig går han på Munkebjergskolen i 9. klasse, hvor han har musik som valgfag. Thien er utrolig passioneret omkring sin musik, og han bruger meget af sin fritid på at spille trommer og guitar med sine to venner fra Odense.

Hver eneste onsdag besøger lektievennen, Ditte, Thien hvor de løser lektierne i fællesskab. Her er det matematik og dansk, som Thien fokuserer på, da det er det, han kæmper mest med.

Lektievenner er Red Barnet Ungdom tilbud for børn, hvor en fast frivillig besøger et barn en gang om ugen, hvor de snakker om udfordringer i skolen, og barnet får hjælp til lektierne. Projektet er målrettet de børn, som er udfordret i skolen og har brug for ekstra hjælp.

I begyndelsen var Thien meget usikker på sig selv og nervøs. Det at turde kaste sig ud i noget nyt, talte de meget om i starten, men ifølge Ditte er det kun blevet bedre i takt med at deres relation er blevet tættere.

”Jeg var lidt nervøs, den første gang vi skulle møde hinanden,” fortæller Thien og smiler til Ditte, som nikker anerkendende.

Ditte hjælper Thien med sin rockstjernedrøm

Thien har en rockstjernedrøm, selvom han godt ved, at han er en smule usikker og genert. Dittes hjælp bidrager rigtig meget til at Thien nu er mindre nervøs i skolen. Ditte synes, at Thien har udviklet sig ekstremt meget personlighedsmæssigt, da han er blevet mere selvsikker i den tid Ditte har kendt ham, fortæller hun.

”Jeg kan bare mærke, at du virkelig er vokset. I starten var du meget usikker, og nu er du bare smilende. Det er givende for mig, at du udvikler dig. Jeg får en følelse af, at jeg gør en forskel,” siger Ditte og kigger på Thien.

Jeg får en følelse af, at jeg gør en forskel

Ditte går til daglig i 3.g og har valgt matematik, idræt og biologi som studieretning. Hun bruger også selv meget tid på lektierne, men det afholder hende ikke fra at være lektieven for Thien, fortæller Ditte stolt.

”Mange af mine venner siger, at de er presset på tid, men det handler jo egentlig bare om prioritering. Jeg får en følelse af, at jeg gør en forskel” fortæller Ditte.

”De var lidt jaloux over, at jeg havde en lektieven”

Til daglig går Thien på Munkebjergskolen, og her falder snakken sommetider på lektievenner. Thien fortæller stolt om sin lektieven, og vennerne bliver ofte lidt jaloux, når han skal mødes med sin lektieven Ditte, da de også gerne vil have en lektieven.

Projektet ’Lektievenner’ en del af et partnerskab med Egmont Fonden, som skal give 5.000 børn mod på skolelivet ved at engagere 3.500 unge frivillige i to forskellige projekter, hvor ”Lektievenner” er det ene af projekterne, og Red Barnet Ungdoms læringscaféer er det det andet. Når du støtter Red Barnet Ungdom, hjælper du børn som Thien, der er svært udfordret i skolen.

Vil også være lektieven, så læs mere her.