”Når vi er sammen, forsvinder timerne på magisk vis”

Kirstine og Mie deler det meste – i lang tid delte de også værelse. De to veninder mødte hinanden som frivillige i Red Barnet Ungdom sidste år. I dag er de samboer og tætte veninder. De to veninder er faktisk så tætte, at de i en lang periode boede sammen i en etværelses lejlighed på Nørrebro.

 
”Første gang jeg mødte Mie, tænkte jeg ikke, at vi skulle være best buddies,” fortæller Kirstine Gernaa.

21-årige Kirstine og 20-årige Mie Juul Bække Petersen er begge frivillige i Red Barnet Ungdom. De to veninder er frivillige bestyrelsesmedlemmer i henholdsvis København og Odense lokalforening og eftersom, at Mie boede på Fyn og Kirstine boede i Hovedstadsområdet, havde de nok ikke mødt hinanden, hvis det ikke havde været for deres frivillige arbejde.

”Vi var på til landsmøde sidste år, hvor vi lavede en podcast sammen, men vi snakkede faktisk ikke om private ting til,” fortæller Mie og fortsætter:

”Første gang Kirstine gjorde indtryk på mig, var først da vi begge skulle hjem fra Aarhus efter et lokalforeningsmøde flere måneder senere. Hun snakkede om, at hun kom fra Lyngby, og det var ret sjovt, for min far kommer fra Lyngby, og jeg dater en fyr, der også boede Lyngby.”

To kloner fandt hinanden

De to veninder aftalte at mødes til en kop kaffe næste gang, at Mie var i Lyngby nord for København. De mødtes på en café og fandt hurtigt ud af, at de havde en masse tilfælles.

”Vi griner lidt af, at vi nærmest er kloner. Vi er uhyrligt ens. Når man finder en, der minder så meget om en selv, så holder man fast. Vi fungerer bare godt sammen. Vi laver ikke så mange ting sammen – vi er bare sammen. Det er bare hverdag. Vi har en dårlig vane med at bestille take away,” fortæller Kirstine.

Ud over at de begge er frivillige i en lokalbestyrelse i Red Barnet Ungdom, så har de nemlig begge været tilknyttet hver deres læringscafé, og så har de så begge en svaghed for lidt for ofte at bestille asiatisk-hawaiianske risretter.

Er hinandens rådgivere

Som tætte veninder spørger de selvfølgelig også hinanden til råds, når de støder på udfordringer i deres arbejde som frivillige i Red Barnet Ungdom.

”Vi har begge været i en læringscafé, og vi sidder begge i en lokalbestyrelse, så vi har stået over for mange af de samme problemstillinger. Det er dejligt, at vi nemt kan hjælpe hinanden og spørge hinanden til råds,” fortæller Kirstine.

Flyttede på grund af en joke

Kirstine flyttede fra Lyngby til Nørrebro i København. Det var meningen, at Mie også skulle flytte til København, men planen var, at hun først skulle flytte året efter, når hun var færdig med sin HF. Flytningen fra Odense til København foregik dog en del hurtigere, end Mie havde planlagt.

”Vi snakkede om, at Mie havde planer om at flytte til København til næste år. Så jokede jeg med, at hun bare skulle gå ned til studievejlederen med det samme og flytte hendes fag til København. Så gjorde hun det, og så var hun jo nødt til at flytte sammen med mig på Nørrebro,” fortæller Kirstine.

Mie og Kirstine boede på samme værelse i en lang periode, men er netop flyttet i en ny lejlighed, hvor de nu har fået hver deres værelse. De to veninder har begge planer om at fortsætte deres arbejde i Red Barnet Ungdom. Kirstine er netop blevet valgt til Red Barnet Ungdoms nationale bestyrelse, og Mie håber på, at hun kan blive en del af lokalforeningen i København.

Vil du også være frivillig i en lokalbestyrelse, så læs mere her.