Marie følte sig akavet med børn – nu hjælper hun unger i en læringscafé

”Jeg er frivillig for min egen skyld, da det giver mig muligheden for at lære mig selv at kende i en situation med børn,” fortæller Marie, der til daglig går i 2.g på Herning Gymnasium. Hun har tidligere følt sig lidt akavet i selskab med børn, og derfor håber hun, at hendes frivillige arbejde i en læringscafé vil gøre hende bedre til børn.

hej

Før 18-årige Marie Sørensen startede som frivillig i Red Barnet Ungdoms læringscafé på Brændgårdskolen i Herning, vidste hun ikke, hvordan hun skulle agere over for børn, og fandt altid situationer med børn en smule akavet. Det har læringscaféen hjulpet hende med, så nu har hun mere mod på at tale med børn generelt.

”Jeg er frivillig for min egen skyld, da det giver mig muligheden for at lære mig selv at kende i en situation med børn. Men selvfølgelig er jeg også frivillig for at give børnene en oplevelse,” fortæller Marie.

Marie er bare én af de mange frivillige, som har været overrasket over hvor betydningsfuld læringscaféerne er både for dem selv og for andre. Hun fortæller selv, at da hun tog fra læringscaféen den første dag, var hun blevet overrasket over, hvor givende det egentlig var.

Der var utrolig meget kaos den første dag, men efter noget tid kunne hun se, at blot dét at hun var til stede gjorde børnene mere rolige. Sådanne situationer betyder meget for Marie, da hun føler at hun gør en stor forskel for børnene.

”Den energi og den glæde, som børn kan give en, viser bare, at vi gør en forskel for dem,” fortæller Marie.

Frivillig trods en presset hverdag

Gymnasieeleverne er utrolig presset i hverdagen, og hun jagter et gennemsnit på 11,8 for at studere psykologi efter gymnasiet, så der er drøn på med studierne. Trods hendes pressede hverdag har Marie alligevel tid til at tage i læringscafé. Når de andre elever på Herning Gymnasium har undervisning, har Marie valgt at være frivillig i en læringscafé Red Barnet Ungdoms læringscaféer.

”Jo, jeg er presset. Men det er mange unge, og jeg tror at det frivillige arbejde på længere sigt vil gavne mig. Det giver mig nogle gode værktøjer, som jeg kan bruge senere hen,” forklarer Marie.

Billede af Marie der smiler

Læringscaféer over hele landet

Red Barnet Ungdom driver læringscaféer over hele landet, og projektet er støttet Egmont Fonden. Partnerskabet med Egmont Fonden har som mål at bidrage til at reducere andelen af unge, der forlader grundskolen uden tilstrækkelige kompetencer til at tage en ungdomsuddannelse ved at give socialt og fagligt udsatte børn større mod på skolelivet.

På landsplan er der i lidt over 60 læringscaféer, men det er meningen, at partnerskabet med Egmont Fonden skal resultere i, at Red Barnet Ungdom i 2021 driver hele 120 læringscaféer.

Hvis du vil være frivillig i en læringscafé, skal du være mellem 15 og 30 år gammel, og kunne arbejde frivilligt mindst to timer hver 14. dag.

Bliv frivillig i en læringscafé. Læs mere her.