Ekspert i frivillighed: ”Boost din selvtillid med frivilligt arbejde!”

Q&A: Red Barnet Ungdom har interviewet daglig leder af Ingerfair, Frederik C. Boll, som har forelsket sig i frivilligt arbejde. Ingerfair er en virksomhed, der beskæftiger sig med frivillighed. Frederik deler ud af sine erfaringer om, hvordan frivilligt arbejde gavner dig på længere sigt.

 

Hvorfor overhovedet være frivillig i en organisation?
”Frivilligt arbejde betyder alverden for mig. Det giver ikke kun god samvittighed og noget på CV’et, som man hører så meget om i øjeblikket. Det frivillige arbejde bidrager i særdeleshed også til ens selvtillid, da man kan få et selvtillids-boost med på vejen.”

Hvorfor skal man være frivillig, hvad vil det egentlig sige at være frivillig?
”Man kan gøre sig nok så mange forestillinger og overvejelser, inden man bevæger sig ud i det frivillige arbejde, men det handler bare om at kaste sig ud i det. Lad i stedet tvivlen komme dig til gode, og nogle gange skal man bare gribe mulighederne i den rækkefølge, de tilbyder sig.”

Føler sig udfordret i sit frivillige arbejde
”Det er ikke altid, at man som frivillig er tilfreds, og det er også helt naturligt. Det er også helt i orden. Nogle gange kan man organisere sig ud af tingene, da man som frivillig kan holde en dialog med sin leder undervejs og imødekomme problematikkerne. Det kan man eksempelvis gøre, hvis man har en presset periode med eksaminer. Her er god kommunikation guld værd. Klare retningslinjer kan være med til at bane vejen for frivilligt arbejde.”

Hvad karakteriserer den gode frivillige?
”Der eksisterer ikke én god frivillig type, men det er vigtigt, at man vil andre mennesker, og at man er engageret i sit frivilligt arbejde. Alle mennesker kan være frivillig, og det handler om ens eget synspunkt og tilgang.”

Kan man overhovedet bruge frivilligt arbejde til at søge et studiejob?
”Her er svaret klokkeklart – ja. Frivilligt arbejder står stærkt på ens CV, da man viser, at man har et godt samfundssind som ung. Man skal dog altid være påpasselig med at skrive, at fordi man har haft succes med sit frivillige arbejde, at man så bare er knivskarp til alt. Ledere kan også godt lide at se, at man har lært af småfejl undervejs, men stadig er nået i mål.”

Billede af Frederik C. Boll


Vil du være frivillig i Red Barnet Ungdom, så læs mere her.