Sådan snakker du med børn om corona

Børn kan nemt blive urolige, når de støder på snak eller nyheder om corona-virussen. Hvis et barn bliver bekymret eller bange, så tal med barnet om corona-virussen. Red Barnet Ungdom har samlet en række gode råd til, hvordan man bedst taler med børn om corona-virus.

 

Tal altid med børn, der er bekymrede over corona-visussen. Børn skal ikke gå rundt og være bange og bekymre sig over corona.

Her finder du en række gode råd og informationsvideoer om corona-virussen.

Videoer til børn og voksne

Sundhedsstyrelsen og Børns Vilkår har lavet en video til børn om corona-virussen samt en video med gode råd til voksne, der arbejder med børn. Se videoerne her:

Linkbillede - videoråd fra Sundhedstyrelsen og Børns Vilkår

Kilde: Sundhedsstyrelsen og Børns Vilkår

Syv gode råd fra UNICEF

UNICEF Danmark har lavet en liste med syv måder, man kan tackle børns bekymringer og spørgsmål til corona-visussen. Læs UNICEF Danmarks syv gode råd her

Info om corona

Det er desuden godt at vide, at Sundhedsstyrelsen oplyser, at den aktuelle viden om corona-virussen viser, at børn heldigvis oftest påvirkes mindre og har mildere sygdom, hvis de smittes. Børn er derfor ikke i særlig risiko, og der er ikke særlige forholdsregler, man skal tage for børn. Børn kan dog stadig være smittespredere, hvis de bliver syge.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man hjælper børn med at overholde de generelle hygiejneråd, så smittespredning begrænses.

Sundhedsstyrelsens hygiejneråd er: 

Sundhedsstyrrelsens anbefalinger

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Du kan løbende holde dig opdateret om corona-virussen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside her.

Tips til aktiviteter, I kan lave under corona

I Red Barnet Ungdom står vi sammen under coronakrisen – hver for sig. Vores aktiviteter er sat på pause, men vi har stadig et ansvar over for de børn, som vi som organisation normalt hjælper. Heldigvis kan du under krisen være social over telefonen eller via computeren, hvis I har en relation, hvor det giver mening. Her har du ti tips til aktiviteter som i kan lave sammen på afstand.