Julie og 7-årige Hadiya farvelægger farlige tigre i coronaisolation

Det kan være svært at holde koncentrationen og interessen over Skype, når man kun er 7 år gammel. Heldigvis har den 25-årige webven Julie fundet en perfekt løsning til at fange børns opmærksomhed under videoopkald. Julie bruger derfor corona-tiden på at farvelægge sjove dyr, når hun snakker om hverdagens små og store problemer med 7-årige Hadiya. Julie har meldt sig som en af Red Barnet Ungdoms web-venner, som mødes online med sårbare børn, som ofte er ekstra udsatte under corona-krisen og derfor har brug for støtte eller nogen at tale med.

 

Når intet er, som det plejer at være, kan det være rart at have én at tale med om sin nye og anderledes hverdag, når man er et sårbart barn. Derfor har 25-årige Julie bestemt ikke fortrudt sin beslutning om at blive frivillig web-ven for Hadiya:

”Jeg ville jo gerne gøre noget ekstra for et sårbart barn under corona-krisen, men jeg bor også selv alene, så det giver mig samtidig noget ekstra socialt i hverdagen”, forklarer hun og fortsætter ”så det er helt sikkert også noget, som jeg glæder mig til og jeg synes, at vores samtaler er rigtig hyggelige.”

Når Julie og Hadiya snakker sammen, maler de ofte i malerbøger samtidig. Julie har sørget for, at de begge har ens malerbøger, så de kan farvelægge de samme sjove dyr over Skype:

 ”Det har fungeret rigtig godt med malerbøgerne, fordi det gør samtalen lidt mindre formel. Jeg kan mærke på Hadiya, at hun føler sig mere tilpas, hvis hun kan tage små pauser fra snakken og så bare koncentrere sig om at vælge farver eller farvelægge et svært område på tegningen. Sådan en almindelig samtale over Skype, kan jo godt være lidt overvældende, når man er syv år gammel. Derfor fungerer det godt, at vi maler i malebøger og Hadiya undervejs fortæller mig lidt om det, der lige falder hende ind.”

På denne måde kan Julie og Hadiya vende verdenssituationen og farvelægge fine tegninger samtidig. Og det tyder på, at Hadiya er glad for at have nogen at dele sine tanker med:

”Hadiya er blevet meget mere udadvendt over for mig, de sidste par gange vi har snakket, og hun har ofte en masse historier, som hun glæder sig til at fortælle, når jeg ringer.”

Efter corona

Julie og Hadiya har da også allerede lagt en masse spændende planer for, hvad de to skal lave sammen, når de må mødes i virkeligheden:

”Hadiya er helt vild med dyr, så vi skal helt sikkert i Zoo og se om vi kan finde nogle af de dyr, som vi har tegnet i malerbøgerne derinde. Vi har også allerede planlagt at tage på skovtur, når vi engang kan komme til det.”

For at holde styr på alle tegne-møderne, har de to web-venner også lavet en lille kalender, med lidt hjælp fra Hadiyas mor,så Hadiya altid ved hvornår Julie ringer og hun skal finde sit tegnegrej frem.

Red Barnet Ungdoms web-venner giver sårbare og udsatte børn tiltrængte pauser fra corona-kedsomheden, gennem gode virtuelle oplevelser.

Giv et bidrag til Red Barnet Ungdoms arbejde for sårbare børn i Danmark her.