Virtuelt drivhus hjælper børn med flygtningebaggrund

Da corona-krisen ramte landet og Red Barnet Ungdoms aktiviteter blev sat på pause, besluttede venskabsgruppen i Slagelse sig for at fortsætte online. Det betød, at projektleder Karoline skyndte sig ud og købte alt hvad børnene og de frivillige skulle bruge, for at lave deres egne små drivhuse med virtuel hjælp.

 

Purløg, karse og timian vokser i disse dage om kap i vindueskarme hos en masse børn med flygtningebaggrund. På grund af coronakrisen, kan de ikke mødes i Red Barnet Ungdoms venskabsgruppe for børn med flygtningebaggrund. Med hjælp fra nogle dygtige frivillige har de nu bygget deres egne små drivhuse over Skype.

Da Red Barnet Ungdoms venskabsgrupper i længere kunne mødes fysisk på grund af corona, fik Karoline fra venskabsgruppen i Slagelse heldigvis en god idé:  

”Jeg skyndte mig ned og købte foliebakker og små frø, som jeg pakkede ned og sendte til alle børnene og de frivillige i gruppen. I weekenden loggede vi så alle sammen på Skype, og plantede både karse, purløg og timian sammen” forklarer Karoline og fortsætter ”Det var vigtigt at få fat i nogle krydderurter, der vokser hurtigt, så børnene kan se fremskridt i deres små drivhuse, og ikke skal vente alt for længe på at kunne spise det.”

En succes, der gav fællesskab

Og noget tyder på, børnene i venskabsgruppen kunne lide idéen om et virtuelt drivhus. De var nemlig alle sammen med på Skype og fik gode tips og hjalp hinanden med deres små drivhuse.

”De syntes, at det var sjovt at vise hinanden hvad de gjorde, og jeg tror at de er ekstra glade for at have lavet noget, som kan blive ’brugbart’ for dem. Meningen var også at give dem en ansvarsfølelse og en mulighed for at have noget, som de kunne se til og hjælpe hinanden med gennem en større del af corona-tiden.”

Red Barnet Ungdoms venskabsgrupper, som den i Slagelse, hjælper børn med flygtningebaggrund med at falde til og danne nye fællesskaber, når børnene flytter fra asylcenter ud til nye og ukendte byer. Børn med flygtningebaggrund er særligt sårbare, og bor ofte sammen med en mor eller far som lider af angst eller posttraumatisk stress. Derfor tager coronakrisen ekstra hårdt på disse børn, som ofte er meget isolerede og med en sprogbarriere, der gør det svært at få nye venner eller spørge om hjælp. Derfor er venskabsgrupper særligt vigtige i denne tid, hvor børnene kan samles om online aktiviteter.

Ifølge Karoline selv, er projektet da også gået over al forventning. ”Børn er heldigvis gode til elektronik, så der var ingen problemer at få aktiviteterne op at køre virtuelt. Og så viste vi frivillige selvfølgelig børnene hvordan de skulle plante deres urter, og hvordan de passer bedst muligt på dem”.

Nu glæder Karoline og resten af venskabsgruppen sig til næste Skypemøde, hvor de skal se hvor meget deres krydderurter er vokset, og hvor ungerne igen kan ’mødes’ med ligesindede og få en tiltrængt pause fra den lange corona-ventetid.

Giv et bidrag til Red Barnet Ungdoms arbejde for sårbare børn i Danmark her.