To tidligere frivillige sigtet for overgreb på barn

*Den 6. april 2021 faldt der dom i sagen ved Retten i Kolding, hvor de dømte blev idømt henholdsvis to og et halvt års fængsel og to års fængsel.

Nedenstående tekst er udgivet den 9. juli 2020.

Red Barnet Ungdom er blevet oplyst om, at politiet har sigtet to mænd, en 28-årig og en 29-årig, for overgreb på et 11-årigt barn. Den 29-årige har ved et grundlovsforhør ved Retten i Kolding erkendt sig skyldig. Den 29-årige lærte barnet at kende som frivillig gennem et rollemodelprojekt, som Red Barnet Ungdom driver i samarbejde med Vejle Kommune. De sigtede er ikke længere tilknyttet Red Barnet Ungdom.

Den dybt ulykkelige og meget rystende sag er omtalt i Vejle Amts Folkeblad [link], og generalsekretær i Red Barnet Ungdom, Astrid Engberg har talt med journalisten.

Det er frygteligt, at et barn er blevet udsat for disse modbydelige overgreb. Red Barnet Ungdom står til rådighed for myndighederne, både i efterforskningen af sagen og i arbejdet med at sikre, at barnet og familien får den støtte, der er behov for.
Red Barnet Ungdom vil desuden gøre alt for at hjælpe de frivillige, som er berørt af sagen. De vil blive tilbudt psykologhjælp, og vi vil løbende støtte dem i den kommende tid.

Børnenes tryghed og sikkerhed er helt centralt i Red Barnet Ungdoms arbejde. Vi indhenter altid børneattester på alle vores frivillige og medarbejdere og har udførlige procedurer, som vi følger systematisk. Vi har gennem mange år arbejdet målrettet på at sikre og styrke vores retningslinjer for, hvordan vi arbejder med børn. Se retningslinjerne her.

I lyset af denne sag, vil vi nu gennemgå alle vores procedurer og retningslinjer. Vi vil gøre alt hvad der står i vores magt for, at det ikke sker igen. I den givne sag har alle retningslinjer og procedurer været overholdt.

Red Barnet Ungdom arbejder for en børnevenlig verden, hvor alle børn og unge har tiltro til sig selv, andre og fremtiden. De frivillige arbejder hårdt for at hjælpe børn over hele landet, og denne sag må ikke overskygge det vigtige arbejde, som de udfører.
Red Barnet Ungdom afventer, at sagen nu efterforskes af politiet og kan på nuværende tidspunkt ikke sige mere.