Mere end 700 hilsner blev delt ud til stor børnefest

”De er så søde. Jeg kan slet ikke forstå, at der er så mange, der har lyst til at sende en hilsen til os,” fortæller en 14-årig pige til den store ’send en hilsen’ fest på modtagecenter Sandholm, hvor hun til daglig bor med sin mor og søster. 

Duften af popcorn, der popper og synet af hundredvis af hilsner og en kæmpe rød hoppeborg møder børnene på modtagecenter Sandholm, der en regnfuld sommerdag danner rammen for en helt særlig fest.

I maj og juni måned har danskerne via Red Barnet Ungdom kunne sende korte eller lange hilsner til børn, der er flygtet for at fortælle dem, at de er velkomne i Danmark. En mulighed som mere end 700 personer har valgt at gribe. Hilsnerne bliver løbende uddelt og læst højt på danske asylcentre og i vores venskabsgrupper landet over, hvor de bringer smil og bliver taget godt i mod af store som små.

Hele kampagnen blev fejret med en stor fest i børnenes ånd på modtagecenter Sandholm. Her havde vores frivillige havde sørget for en hoppeborg, popcornmaskine, ansigtsmaling og hilsner i læssevis. Alt sammen noget som skabte grin, glæde, smil og en meget lang kø til ansigtsmalerstationen.

Mange søde hilsner er blevet sendt børnenes vej

Det har været så skønt at se, at der i løbet af maj og juni er strømmet hilsner ind fra både bedstefædre, der sender varme krammere og tilbud om gåture med en lille hund. Danske børn, der håber, at børnene finder nogle gode legekammerater. Kendte, der sender god energi, tidligere flygtninge, der sender opmuntrende ord og mange, mange flere slags hilsner.

”Kære børn. Jeg flyttede fra mit eget land med to piger, som dengang var 15 og 11 år gammel. Det var svært og tror jeg ved hvordan I har det. Krig eller andet er irrelevant for jer, og så længe i har jeres familie eller nogen, som passer på jer og gør jer sikker, så kommer I videre og bliver glade igen. Mine varme hilser små engle,” skriver Maria, som selv er flygtet.

Det er ikke kun Maria, som har sendt en varm tanke til de børn som er flygtet. Anna, som er bedstemor, ønsker børnene en rigtig varm velkomst, hvilket hun har skrevet i en sød hilsen.

”Kære alle børn der er flygtet. Jeg ved hvor svært det må være at flygte fra krig, og flygte fra alt hvad du kender. Jeg ønsker dig velkommen til Danmark, og håber du får en rigtig god tid her og finder nogle nye venner. Jeg ønsker dig alt godt i livet. Knus og kram fra en gammel bedstemor,” Anna.

Der er kort sagt masser af kærlighed og varme at finde blandt hilsnerne. Der er dog særligt et par temaer, der går igen blandt hilsnerne; at børnene skal huske, at de er unikke. De skal huske at lege og være børn og ikke mindst et kæmpe håb om en god fremtid fra alle danskerne, der har sendt en hilsen.

En lille hilsen, der i fællesskab sætter sit præg

Både børn og forældre har været overvældet af alt den venlighed de er blevet mødt af i hilsnerne, og nu hvor kampagnen går på hæld, er det tid til at gøre status. I Red Barnet Ungdom ser vi velkomstkampagnen som et godt eksempel på, at en lille gestus kan blive til noget stort, når danskerne står sammen.