Bedre Børneliv –Indsamling med hjerte

Rasmus svømmer, løber og cykler for et bedre børneliv

Rasmus Nielsen er frivillig i Red Barnet Ungdom, far til Amelia på 3 år og er bidt af en gal motionist. Han har netop sat gang i et vildt indsamlingsprojekt til fordel for Red Barnet Ungdom og børn, der har det svært: Bedre Børneliv!

Følg Rasmus, støt projektet, og læs meget mere om løbe-, svømme- og cykel-myggen Rasmus her på siden.

👉Følg Rasmus og projektet på Facebook

 


 

Triatlon for Børn

Det næste år vil Rasmus gennemføre en række store løb: Maraton, halv maraton og Triatlon. Motivationen for at gennemføre skal hentes i, at hver meter på ruten kan hjælpe børn, der har det svært.

Den hårde træning er allerede gået i gang – cyklen er tunet, løbeskoene er pudset og badehætten er fundet frem. Før, under og efter løbene samler Rasmus penge ind og sætter fokus på Red Barnet Ungdom og organisationens arbejde med udsatte børn.

”Jeg har selv haft mine ting at slås med i livet, og har med årene fundet frem til hvad der hjælper mig i både medgang og modgang – hvordan jeg bliver gladere i livet. Det gør jeg ved at tage ansvar og hjælpe andre, hjælpe i lokalsamfundet, hjælpe hvor jeg kan,” fortæller Rasmus og smiler:

“Jo mere jeg kan hjælpe, jo gladere bliver jeg. Derfor kombinerer jeg nu mit nye, store Triatlon-projekt med at samle ind til børn, der har det svært i livet.”

Rasmus samler ind

Rasmus samler ind til Red Barnet Ungdom og børn, der har det svært.

Hvis du har lyst til at støtte projektet, så send en mønt via MobilePay til 85037 og skriv ’Bedre Børneliv’ i kommentarfeltet.

Next up:

Rasmus deltager i en halv Ironman (IRONMAN 70.3) i Helsingør søndag den 23. juni 2024

Inspiration fra virkeligheden i Thailand

Rasmus er formand for RBU’s Lokalforening Midtsjælland, bor i Ringsted og er opvokset i Roskilde. Nu starter den passionerede motionist en indsamling, der skal hjælpe børn over hele Danmark. Men inspirationen til projektet skal faktisk findes i Thailand, hvor Rasmus’ kone er vokset op. Hun har selv oplevet hvordan man rykker sammen i trængseltider, hvordan man i alle mulige sammenhænge støtter og hjælper hinanden når der er mulighed og behov:

”I Thailand er der er et stærkt lokalt sammenhold, hvor det er helt normalt at man hjælper hinanden på kryds og tværs. Hvis nogen fx ikke har tag over hovedet, mangler skolebøger eller mad, så samler man ind og hjælper hvor der er et behov,” fortæller Rasmus og fortsætter:

”Og det var faktisk min kone, der foreslog, at jeg brugte mit triatlon-projekt til at sætte fokus på en god sag og til at forsøge at samle nogle penge ind, der kunne hjælpe andre, der havde brug for det. Og så var det jo helt naturligt for mig, at den gode sag skulle findes igennem mit virke i Red Barnet Ungdom.”

Jernmand efter et væddemål – vandt en fadbamse
I 2012 tilmeldte Rasmus sig sit første maraton – efter at have proklameret for alle i sin gymnasie-klasse, at “det kan alle da gøre”. Det var naturligvis ikke så nemt endda, men han gennemførte løbet. Det blev fejret på en bar, og endte med et vildt væddemål, hvor der stod en enkelt, men perlende frisk fadøl på højkant:

”Nu var der ligesom gået sport i det og da jeg skulle fejre min løb, fik jeg en udfordring med en lidt højere indsats. Nu snakkede vi en fuld Ironman!”

Rasmus gik i intensiv træning og 1,5 år efter tog han til Texas og gennemførte sin første Ironman. En personlig sejr og en fadøl rigere:

”Når jeg deltager i en Ironman, så er det ikke for at vinde løbet. Jeg konkurrerer mod mig selv og mod ruten. Min første Ironman tog 13 timer at gennemføre – og så er man altså både træt og glad når man er i mål. I 2020 blev jeg far for første gang og siden da har mit fokus ikke lige været på træning – men nu skal det være, nu går jeg i gang igen.”

Siden opdateres løbende 🙂

Seneste nyt fra Facebook

Læs mere og følg Rasmus og projektet på Facebook

Ironman er kendt som “kongedistancen” inden for triatlon 3,8 km svømning, 180 km cykling og 42 km løb (et maratonløb).

Rasmus træner hjemme i stuen …