Hvordan er det at være frivillig på Fodboldprojektet?

Lær Fodboldprojektet at kende fra Asger som er frivillig

 

Hvorfor har du valgt at være frivillig?"

”Alle skulle prøve at være frivillige i en meningsfuld organisation – hvis man har mulighed og overskud til det. Jeg synes, det er vigtigt at give til nogen, der har brug for det. Derudover synes jeg, at det er virkelig fedt at være sammen med børn, og Fodboldprojektet er bare vildt sjovt at være en del af. ”

Hvad vil det sige at være frivillig i lige netop Fodboldprojektet?

”Det kræver et par timer om onsdagen hver uge. Det betyder, at du som frivillig engagerer dig i projektet, og at du har en hensigt om at komme. Der er en forventning om, at du prioriterer og vil det. Derudover skal du også være god med børn, og du skal synes, det er sjovt at være sammen med børn. Der er en god dialog mellem os frivillige, så vi får koordineret ordentligt, og hjælper hinanden, hvis man ikke kan nå op til asylcentret en uge. ”

Ville du anbefale andre unge at blive frivillig i Fodboldprojektet?

”Uden tvivl! Det giver et rigtig godt indblik i, hvordan verden hænger sammen, og det giver virkelig et perspektiv til ens egen hverdag. Jeg mener at hvis man har overskud i sit liv, bør man bruge noget af det til at hjælpe andre der ikke har samme overskud. Her er Fodboldprojektet en rigtig god mulighed for at hjælpe børn, som bestemt ikke altid har det nemt. Jeg synes virkelig, man bør gøre det, hvis man har muligheden.”

Hvad oplever du, børnene får ud af projektet?

”Børnene får et afbræk fra deres tilværelse på asylcentret, og får bare spillet noget bold. Børnene bliver så glade, når der kommer nogen udefra, og laver noget hyggeligt med dem. Man mærker også, at børnene får opbygget bedre venskaber med hinanden, og barrierer som sprogforskelle og alder bliver ligegyldige. Jeg tror også, at det er vigtigt, at børnene er sammen med nogen, som ikke er fra asylcentret. På den måde får de input fra verden udenfor.