Weekendkoloni for børn på flugt

Giv børn på flugt et frirum fra hverdagen på landets asylcentre. Tag med på weekendkoloni, og giv flygtningebørn en weekend fuld af sjov, eventyr og nye venskaber!

De fleste børn i Danmark går i folkeskole. De leger med deres venner, de går på fritidshjem, til sport eller teater, og mange tager på ferie med deres forældre i skoleferierne. For børn på asylcentre er livet anderledes. De har ofte fået en hård start på livet og er vokset op med frygt og usikkerhed for fremtiden. Nu lever de i venteposition, mens deres asylsag bliver afgjort.

Men også børn med asylbaggrund har ret til leg og fritid. Derfor arrangerer Red Barnet Ungdom weekendkoloni for børn på flugt, og giver dem et frirum i ventetiden. Sammen med de frivillige får de en weekend fuld af sjove aktiviteter, kreativitet og bevægelse. På en weekendkoloni deltager cirka 30 børn og 25 unge engagerede frivillige.

Som frivillig på en koloni giver du børnene oplevelser for livet og barndommen tilbage. Du kommer samtidig tæt på både det håb og de traumer, børn på flugt typisk bærer med sig.

Inden du kan deltage som frivillig på en weekendkoloni, skal du deltage på en forberedelsesdag. Neden for kan du se, hvornår de forskellige forberedelsesdage ligger.

Kolonier i efteråret 2022

 

Sjælland:

Performance Camp d.20-23. oktober 2022 

Forberedelsesdag d. 1. oktober.

Kolonien er for unge mellem 13 og 17 år fra vores Asylcenterklubber på Avnstrup og Sandholm, samt Teengrupper for unge med flygtningebagrund på Sjælland.

Sønderjyllandskoloni d. 27-30. oktober 2022

Forberedelsesdag d. 9. oktober.

Kolonien er for børn mellem 6 og 12 år bosat på Hviding, Aaløkke og Jelling asylcenter.

Frivilliggruppen er fra Sjælland.

 

Jylland:

Venskabskoloni d. 27.-30. oktober 2022 

Forberedelsesdag. 8. oktober 2022.

Kolonien er for børn mellem 6 og 12 år fra vores venskabsgrupper for børn med flygtningebaggrund i Aarhus og omegn.

 

TILMELD DIG HER

Vi indhenter børneattester på alle frivillige. Da der typisk er mange ansøgere om pladserne på weekendkolonierne, kan der gå op til ti arbejdsdage, inden du får svar på din tilmelding.


Hvis du har spørgsmål til kolonierne på Sjælland, kan du kontakte Signe Eshøj på she@redbarnetungdom.dk  

Hvis du har spørgsmål til kolonierne i Jylland, kan du kontakte Lærke Marie Nielsen på laerkenielsen@redbarnetungdom.dk.


Vil du være frivillig på et asylcenter i stedet?

Hvis du overvejer at have et frivilligt arbejde over længere tid, så kan du også blive frivillig på et af de asylcentre, hvor vi er til stede. Læs mere og tilmeld dig her.

Projektet er støttet af: