Ti tips til aktiviteter som du og dit barn i Barnets Ven eller Lektievenner kan lave sammen – hver for sig

Billede af frivillig og pige i rutsjebane

I Red Barnet Ungdom står vi sammen under coronakrisen – hver for sig. Vores aktiviteter er sat på pause, men vi har stadig et ansvar over for de børn, som vi som organisation normalt hjælper. Heldigvis kan du under krisen være social med dit matchbarn over telefonen eller via computeren, hvis I har en relation, hvor det giver mening. Her har du ti tips til aktiviteter som du og dit matchbarn kan lave sammen på afstand.

 

1) Gå en tur med barnet mens I facetimer og leg: ”Jeg ser det ganske nøje, jeg ser det med mit lille øje, noget som begynder med bogstavet…”. Den af jer, der siger remsen, skal udpege noget, som den anden skal gætte, hvad er.

2) Se indslag sammen fra Ultra Nyt på www.dr.dk/ultranyt. DR Ultra har massevis af børnevenlige indslag om corona-krisen og alt muligt andet, som I kan snakke om.

3) Se Børns Vilkårs video til, hvordan man taler med børn om corona og tag en snak med dit matchbarn. Videoen finder du her.

4) Alle børn landet over får i disse dage digital hjemmeundervisning. Måske kan du hjælpe dit matchbarn med lektierne over Facetime eller Skype?

5) Spil computerspil – enten sammen eller mod hinanden.

6) Foreslå dit matchbarn, at I laver noget kreativt sammen parallelt over Skype eller Facetime. I kan jo tegne en tegning, lave gækkebreve, plancher eller male. I kan jo lave drømmetegninger af, hvad I glæder jer allermest til, når I skal mødes igen.

7) Leg 20 spørgsmål til professoren, hvor I skiftes til at tænke på en ting, dyr eller en person, som den anden så skal gætte. Spørgeren har op til 20 spørgsmål, som kun må besvares med ja eller nej.

8) Leg virtuelt gæt og grimasser, hvor I skiftes at spille en person eller karakter, som den anden skal gætte.

9) Brug Sofaskolen til at lave læringsaktiviteter. Under corona-krisen vil diverse virtuelle undervisningsplatforme være gratis. Det er platforme, som mange børn over hele landet bruger, når de får hjemmeundervisning. Du kan udforske www.sofaskolen.dk sammen med dit matchbarn.

10) Tag en god gammeldags snak om, hvordan jeres dag har været. I kan jo tale om de tre bedste ting, som I har oplevet i løbet af dagen.

Det vigtigste er dog, at du er der for dit matchbarn under corona-krisen, hvis barnet har brug for dig.