Hvordan er det at være frivillig på Børn som Pårørende?

Lær projektet Børn som Pårørende at kende fra Lukas som er frivillig

 

Hvorfor har du valgt at være frivillig?
"

”Det startede med at jeg hørte fra min kollega, at hun var frivillig, og havde haft gode oplevelser med det. Jeg så så et Facebook opslag for Red Barnet Ungdom og projektet ’Børn som Pårørende’, og tænkte jeg at jeg ville slå til. Jeg er selv vokset op i det trygge danske samfund, hvor jeg har været omringet af sikkerhed. Jeg synes derfor, det er vigtigt, at hjælpe de børn der kommer fra hårde vilkår, og give dem nogen gode oplevelser og trygge rammer.

Hvad vil det sige at være frivillig i lige netop Børn som Pårørende?”Det vil sige at sætte nogen andres behov foran sine egne. Det er ikke fordi det er en negativ ting, det handler bare om glæden ved at gøre noget godt for andre. Som frivillig giver du et udsat barn muligheden for rent faktisk at være barn igen. Det handler om helt nede på jorden hverdagshygge, spise noget mad, spille PlayStation, lege, alt muligt. Det handler om at skabe et afslappet rum for børnene som de føler sig trygge i”.

Ville du anbefale andre unge at blive frivillig i Børn som Pårørende?

”Bestemt! Det er en super fed oplevelse at få og ikke mindst at give. Det giver virkelig perspektiv til ens eget liv. Det er en helt anden hverdag, mange af de her børn går og har. De oplever sprog- og kulturbarriere, som gør det svært for dem. Men så at kunne sprede noget livsglæde hos børnene, det er rigtig givende. Jeg synes det at være frivillig, er en livserfaring alle burde have”.

Hvad oplever du børnene får ud af projektet?

”Børnene får et afbræk fra hverdagen. De får lov til at lave ting som man skal lave som barn, ikke tænke på noget som helst. De skal bare HYGGE sig. De får lov til at lave lige netop det DE har lyst til. Samtidig får børnene også en rigtig god voksen ven ud af det, en som de kan betro sig til”.