Fortalersporet – Styrk børnenes stemme med fængende fortællinger

Billede af unge frivillige til uddannelsesdag

Kære frivillig

Vil du styrke børnenes stemme? Og vil du lære at lave fængende fortællinger på sociale medier? Så tilmeld dig fortalersporet “Styrk børnenes stemme med fængende fortællinger.”

Hvad kan du forvente af fortalersporet?
Der er mange historier at fortælle fra aktiviteterne i Red Barnet Ungdom, og som frivillig kender du de gode historier. Som børnerettighedsorganisation er det vigtigt, at vi styrker børnenes stemme ved at fortælle de gode historier, og til det er sociale medier et effektivt redskab. Men der er kamp om brugernes opmærksomhed på platformene, og derfor er det afgørende, at vi kan fortælle børnenes historier, så de fanger. På fortalersporet lærer du at fortælle de historier, du kender, så de fanger brugernes opmærksomhed. Du styrker også dine evner indenfor produktion af tekster og video, så du får succes med fortællinger, der rammer og rører. På den måde styrker vi børnenes stemme, så vi kan engagere flere i Red Barnet Ungdom.

Hvem kan deltage?
Uddannelsessporet er for frivillige fra hele landet, og særligt for dig, der er:

  • Projektleder
  • Frivillig i en lokalforening
  • Kampagnefrivillig
  • Allerede tidligere har deltaget i en uddannelsesdag

Hvad lærer du på fortalersporet?
Journalist på TV2 Østjylland, Anne Steen Troensegaard, afholder en workshop i sociale medier, hvor hun vil undervise i, hvad der er godt indhold på sociale medier, samt hvordan man producerer gode tekster og videoer til Facebook og Instagram. Der vil være øvelser undervejs, hvor du får lov til at prøve kræfter med de redskaber, du har lært. 

I løbet af dagen vil du:

  • Få viden om, hvad der er godt indhold, og hvad der fungerer på sociale medier. 
  • Få viden og redskaber til at styrke dine evner til at fortælle gode og vigtige historier på sociale medier. 
  • Få redskaberne til at producere tekster og videoer til Facebook og Instagram. 
  • Deltage i konkrete øvelser, hvor du afprøver de redskaber, du har lært. 
  • Få mulighed for at dele ud af dine erfaringer og sparre med andre frivillige i Red Barnet Ungdom.

Tilmelding
Tilmeldingsfristen er udløbet.

OBS: Grundet Covid-19 vil uddannelsesdagen i år foregå online. Du vil modtage en mail med et videolink i dagene op til uddannelsesdagen

Har du spørgsmål til uddannelsessporet?
Hvis du har spørgsmål til uddannelsen, så kontakt kommunikationspraktikant Anne-Sophie Jordan Kroman på ak@redbarnetungdom.dk.

Afmelding
Uddannelsesdagen er en dag, som vi virkelig ser frem, men vi helt med på, at noget kan komme i vejen for, at du kan deltage. Husk at melde fra senest dagen før. Selvom forårets uddannelsesdag er online, så koster det Red Barnet Ungdom i omegnen af 500 kroner i omkostninger til foredragsholdere og forplejning, hver gang nogen udebliver – og det kan vi vist godt blive enige om, at vi kan bruge til noget bedre.

Har du praktiske spørgsmål?
Hvis du har praktiske spørgsmål omkring selve uddannelsesdagen, så kontakt Ryan på uddannelsesdag@redbarnetungdom.dk

Vi glæder os til at se dig!