Caroline Lundsgaard Wégens

Caroline Wégens

Bestyrelsesforkvinde

Tlf.: 50 91 16 99
Mail: carolinewegens@redbarnetungdom.dk

Alder: 28 år
By: København
Beskæftigelse:
Kandidat i Mellemøststudier på Syddansk Universitet. Arbejder som Administrativ koordinator på Den Sikrede Institution Sønderbro.

Hvorfor Red Barnet Ungdom?
Fordi Red Barnet Ungdom ikke bare taler børnene sag, vi arbejder også AKTIVT for børnene, samme med børnene. Handling siger mere end 1000 ord, men et barns smil det kan man ikke sætte en pris på. Derfor er jeg vanvittigt stolt over at være en del af en organisation, hvor vi hver dag kæmper for, at alle børn vokser op med et smil på læben, en ven i hånden og muligheden for at få en ungdomsuddannelse. 

Yndlingsøjeblikke som frivillig/frivillig leder:
Vi var i Bonbon Land, og to 7-årige piger tiggede mig om at tage med dem i Vildsvinet (en rutsjebane der går lodret op og ned). Jeg er selv højdeskræk og en kæmpe kylling mht. forlystelser, men når der står to bedende ansigter og kigger på én, så må man jo mande sig op. Jeg satte mig i midten for at kunne holde dem i hænderne. En lang historie kort, jeg skreg højere end pigerne til sammen og knugede deres små hænder. Forlystelsen stopper, og jeg priser mig lykkelig for ikke at have spist frokost og fortryder næsten, at jeg er taget med, lige indtil jeg kigger på pigerne som storgriner. Og lige der forsvandt kvalmen, fortrydelsen og jeg begyndte selv at skraldgrine. 

Det er mit yndlingsøjeblik, fordi det minder mig om, at jeg kan lære utroligt meget af børn. De udfordrer mig, frustrerer mig, undrer mig –  og så er det dem, der kan få det allerstørste smil frem på min læber. Et barns latter der kommer helt nede fra maven og bare bobler frem, uhæmmet og rent – det er DE grin, der minder mig om, hvorfor jeg er en del af RBU, og hvorfor RBU er så vigtig.