Stine Borring Alkert

Bestyrelsesforkvinde

Tlf.: 51 86 96 69
Mail: alkert@redbarnetungdom.dk

Alder: 26
By: Aarhus
Beskæftigelse:
Kandidat i International and Global History på Aarhus Universitet. Arbejder som Børne-og ungeråds sekretær i Aarhus 

Hvorfor RBU?
Fordi RBU hver dag gør en forskel for børn! Vi er et fællesskab af unge frivillige, som brænder for at give børn de bedste muligheder for at udvikle sig, og for at få mod på livet. Selv har jeg været en del af RBUs fællesskab siden jeg blev frivillig i november 2011. I fire år var jeg lokalformand i RBUs lokalforening i Randers. I to et halvt år var jeg projektleder i antimobningsprojektet Mobsquad, og derudover har jeg både været aktiv frivillig på Randers Asylcenter, og senest på en Børn på Flugt-koloni.

Jeg oplever den store forskel vi gør for børn i Danmark – både gennem mit eget frivillige engagement, men også via de gode RBU-historier, jeg ofte får fortalt. Det bekræfter mig i vores kamp mod den fremtid, hvor RBU skal vokse med sit frivillige fællesskab, og omfavne endnu flere af de børn, der mangler os.

Jeg valgte at blive frivillig i RBU, fordi vi giver børn et frirum i hverdagen, samt muligheden for at udvikle sig, og blive bekendt med deres egne rettigheder.
Jeg er stadigvæk frivillig RBU, fordi mit frivillige hjerte bliver ved med at banke for vores fælles sag, og fordi jeg ved, at vores arbejde giver børn en bedre hverdag.

Yndlingsøjeblikke som frivillig/frivillig leder:
For mig er alle oplevelser med RBU unikke øjeblikke. Det er synet af de 200 frivillige ildsjæle til landsmødet, der lægger grunden til det sunde foreningsdemokrati. Det er energien fra lokalformændene, der til fællesmødet baner vejen for diskussion om, hvordan vi sammen danner grobunden for fællesskaberne hos børnene og de unge frivillige.

…Men mine oplevelser med børnene har en særlig plads, og sidder dybest i mig. Her er mit yndlingsøjeblik fra da jeg var projektleder i Mobsquad:

Jeg stod i en 5. klasse og var i gang med at undervise, da en elev kom ind af døren, lidt for sent til timen. I første pause gik jeg derfor hen og hilste hende velkommen, og spurgte lidt ind til hende. Da undervisningen var færdig, og jeg var på vej videre, fangede den selvsamme pige mig i døren. Hun havde taget min MobSquad-t-shirt på. Så gav hun mig et bolche, og en tegning med ordene:” Tak fordi I sagde hej til mig.”

Dét er RBU for mig.