Om Red Barnet Ungdom

Red Barnet Ungdom er en selvstændig ungdomsorganisation, der igennem frivillige indsatser arbejder for at fremme børns rettigheder.

 

Red Barnet Ungdom blev dannet i 2003 ud fra ønsket om, aktivt at engagere unge mennesker i arbejdet for udsatte børn. Organisationen blev dannet med opbakning fra Red Barnets daværende generalsekretær, Mimi Jakobsen.

Fra starten i 2003 har Red Barnet Ungdom været en selvstændig ungdomsorganisation, som ledes af en frivillig bestyrelse, der hele tiden arbejder for at udvikle organisationen. Bestyrelsen bakkes op af et sekretariat, som varetager en lang række administrative opgaver.

I RBU er der cirka 3.000 medlemmer, som alle er under 30 år. Omkring en tredjedel af medlemmerne fungerer som frivillige på vores forskellige projekter.

Red Barnet Ungdom deler adresse med Red Barnet og har observatørstatus i Red Barnets hovedbestyrelse. Desuden har de to organisationer en samarbejdsaftale. Red Barnet Ungdom har selvstændige vedtægter, selvstændig bestyrelse og selvstændig økonomi.

Menu