RED BARNET UNGDOM SØGER PRAKTIKANTER TIL FORÅRET 2024 (deltid/fuldtid)

Vil du have et meningsfuldt praktikforløb og gøre en forskel for børn og unges rettigheder?
Vil du arbejde i et ungt, energisk og socialt miljø?

I Red Barnet Ungdom søger vi 9 praktikanter til vores programafdeling på vores kontorer i København og Aarhus. Vi behandler ansøgningerne løbende, så send gerne din afsted hurtigst muligt. Vær opmærksom på at der afholdes løbende samtaler.

STILLINGER I KØBENHAVN

 • Praktikant på Barnets Ven-indsatsen
 • Praktikant på Krisecenter-indsatsen
 • Praktikant på Børn på Flugt-indsatsen
 • Praktikanter på Læringsindsatsen – Læringscaféer og Lektievenner

STILLINGER I AARHUS

 • Praktikant på Barnets Ven-indsatsen
 • Praktikant på Børn på flugt-indsatsen
 • Praktikanter på Læringsindsatsen – Læringscaféer og Klar til Uddannelse

Som praktikant i vores programafdeling, kommer du til at arbejde tæt sammen med en programleder, en projektkonsulent og juniorprojektkonsulenter, der i samarbejde med ledende frivillige varetager projekternes virke og udvikling.

BARNETS VEN-INDSATSEN
Barnets Ven-indsatsen skaber gode fritidsoplevelser for børn og unge i udsatte- og sårbare positioner. Projektet er et rollemodelprojekt, hvor ét barn matches med én frivillig. Igennem aktiviteter, som barnet og den frivillige rollemodel finder på i fællesskab, styrkes barnets selvtillid og robusthed.

KRISECENTER-INDSATSEN
Krisecenter-indsatsen fokuserer på at arrangere aktiviteter for børn på landets krisecentre. Projektet er en gruppebaseret indsats, hvor frivillige er med til at skabe en gladere hverdag for børnene, hvor fokus er at børnene kan få lov til at være børn.

BØRN PÅ FLUGT-INDSATSEN
Børn På Flugt-indsatsen har fokus på at forvandle ventetid til fritid for børn og unge med flygtningebaggrund. Indsatsen består af projekter på landets asylcentre, Venskabsgrupper for børn med midlertidig opholdstilladelse i danske kommuner samt weekendcamps for børn på flugt.

LÆRINGSINDSATSEN
Læringsindsatsen støtter børn og unge, der har det svært i skolen. Indsatsen består af læringscaféer, som er placeret på landets skoler, og projektet Lektievenner, som er én-til-én relationer mellem frivillige og børn. Derudover har vi et nyt projekt, Klar til Uddannelse, der skal styrke udskolingselevers forudsætninger for at komme godt videre efter grundskolen.

DINE KVALIFIKATIONER:

 • Du er i gang med en relevant uddannelse, der giver dig mulighed for at få praktikken meritoverført.
 • Du er initiativrig, struktureret og imødekommende.
 • Du kan både arbejde selvstændigt og sammen med mange forskellige mennesker.
 • Du er anerkendende i din tilgang til frivillige og kolleger.
 • Det er en fordel, hvis du har et indblik i frivilligt foreningsarbejde.

VI TILBYDER:

 • Sjovt og energisk arbejde i et ungt og socialt miljø.
 • Selvstændige og udfordrende arbejdsopgaver, og et stort ansvar.
 • Mulighed for at deltage i relevante kurser.
 • ”Verdens bedste sted at være i praktik,” siger tidligere praktikant.

OM RED BARNET UNGDOM
Red Barnet Ungdom er en selvstændig ungdomsorganisation, der arbejder for, at børn og unges rettigheder i Danmark bliver taget alvorligt. Red Barnet Ungdom har ca. 4.500 medlemmer og omkring 1.000 aktive frivillige mellem 15 og 30 år. Læs mere på www.redbarnetungdom.dk.

PRAKTIKPERIODEN
Starter onsdag den 31. januar 2024 og slutter fredag den 21. juni 2024. Der er fælles introdag for praktikanter den 1. februar og teamdag den 2. februar. Begge dage foregår i København. Bemærk at datoerne og længden for praktikperioden er vejledende og kan ændres.

PRAKTISK INFO
Praktikstillingen foregår på Red Barnet Ungdoms sekretariat i København eller Aarhus.

Vi er fleksible, hvis du har studiemæssige forpligtelser under praktikken, eks. eksamen. Vi forventer, at du er fleksibel ift. weekend- og aftenarbejde. Praktikstillingen er ulønnet og ligger på mellem 30-37 timer, men vi hører gerne fra dig selvom du i perioder ikke vil kunne imødekomme timeantallet.

Der vil være en grundig introduktion af arbejdsopgaver i forbindelse med din praktik. Vi indhenter børneattester på alle medarbejdere i Red Barnet Ungdom, og stillingen er til enhver tid betinget af en anmærkningsfri børneattest.

SØG STILLING
Send en kortfattet ansøgning samt CV til: ansoegning@redbarnetungdom.dk. I emnefeltet bedes du oplyse stilling og sted, for eksempel: ”Barnets Ven, praktikant, Aarhus”. Såfremt du søger flere praktikantstillinger, bedes du blot sende én samlet ansøgning, og notere i emnefeltet, hvilke du søger.

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte Katrine Brink på tlf. 21 57 02 65 eller mail: k.brink@redbarnetungdom.dk

Red Barnet Ungdom ønsker at fremme ligestilling og mangfoldighed. Vi opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge stillingen – uanset etnisk baggrund, køn, seksuel orientering, handicap, religion eller alder.

Vi glæder os til at høre fra dig!