3.078 venlige hilsner er nu blevet overleveret flygtningebørnene

To børn på asylcenter med slikposer

Red Barnet Ungdom har overleveret over 3.000 opmuntrende hilsner til flygtningebørnene på asylcentrene Sjælsmark, Sandholm, Avnstrup, Ranum, Jelling, Sandvad, Holstebro, Hviding og Aaløkke. Det er derfor ikke længere muligt at sende en hilsen til børnene. Tak til alle, der har sendt en hilsen!

”Send en hilsen til flygtningebørnene på de danske asylcentre. Vis dem, at der er mennesker uden for asylcentrets mure, der tænker på dem, og vil dem det godt,” sådan lød en opfordring til danskerne fra Red Barnet Ungdom.

3.078 danskere over hele landet har valgt at følge Red Barnet Ungdoms opfordring om at sende en venlig hilsen på skrift eller video. Red Barnet Ungdom startede i marts med at opfordre danskerne til at sende venlige beskeder til børnene på landets asylcentre, da vi oplevede, at børnene blev fanget i den generelle flygtningedebat.

”Tonen i flygtningedebatten er i øjeblikket ret hård. Børnene på asylcentrene er uskyldige, og når de lytter med i medierne og på de sociale medier, så bliver de bange og kede af det. Derfor er det vigtigt, at så mange danskere viser dem, at de er velkomne, uanset hvor lang tid, de skal opholde sig i Danmark,” siger Astrid Engberg, konstitueret generalsekretær i Red Barnet Ungdom.

Gallafest på Sjælsmark

Flygtningebørnene på Danmarks nok mest omtalte asylcenter, Udrejsecenter Sjælsmark, har også fået overleveret hilsnerne. Red Barnet Ungdom viderebragte de mange venlige hilsner til børnene på Sjælsmark til en stor gallafest arrangeret af vores frivillige. Der blev tryllet for børnene, og der var fuld fart på dansegulvet til lyden af sangeren Wafande, der optrådte for børnene.

Red Barnet Ungdoms frivillige havde sørget for balloner og serpentiner i lange baner samt et farverigt udvalg af udklædningstøj. Hallens træribber var dekoreret med danskernes velkomsthilsner, hvor Red Barnet Ungdom havde oversat en del af dem til kurdisk og arabisk.

”Kære børn, jeg sender mine bedste tanker og ønsker jer velkommen i Danmark, som har brug for masser af dejlige unger som jer. Jeg ønsker jer det bedste for livet. Varme tanker fra en gammel kone,” stod der på en af de mange ophængte hilsner.

En projektor blæste desuden videobeskederne op på en af hallens vægge, og nogle af de skriftlige hilsner blev serveret for børnene sammen med vingummier og lakridser i slikposer. Foruden på Sjælsmark har Red Barnet vores frivillige overleveret hilsnerne til børnene på de otte andre asylcentre, hvor Red Barnet Ungdom arbejder.

Endnu en gang tak til alle, der har sendt en hilsen!