BV Uddannelse Århus

Hvor er det fedt, at du er frivillig i Red Barnet Ungdom!

Derfor skal du med på uddannelsesdag

Red Barnet Ungdoms uddannelsesdag er designet til at give dig de redskaber, du har brug for, for at komme godt fra start i dit frivillige arbejde og give dig inspiration til dette. Derfor skal alle frivillige med på mindst én uddannelsesdag.

Hvad lærer du på barnets ven-sporet?

Barnets Ven-sporet har til formål at ruste og udvikle dig som rollemodel, så du og barnet får mest muligt ud af jeres samvær, og du kan gøre en reel og positiv forskel i barnets liv. Formålet er at styrke, hvordan du arbejder med relationen til barnet, så du kan gøre jeres samvær endnu mere givende og spændende. På uddannelsesdagen skulle du gerne få indsigt i følgende:

 • Den gode rollemodel: Lær hvordan du sikrer det gode match og laver relevante aktiviteter.
 • Få redskaber til at styrke din pædagogiske relation til barnet og din kommunikation til både barnet og forældre.
 • Bliv skarp på at arbejde med trivsel, udsathed og brug af målsætninger, så du giver din indsats retning.
 • Bliv bekendt med den vigtige exitstrategi, så du ved, hvordan du afslutter dit match bedst muligt.

På sporet vil der være en god blanding af oplæg, deltagelse og refleksion. Sammen vil vi udforske relevante temaer såsom trivsel, udsathed og den pædagogiske relation samt tale om forskellige aktiviteter, som du og barnet kan have glæde af i jeres match. Vi lægger op til gruppeøvelser og fælles diskussion, og der vil i høj grad være fokus på anvendelighed, således at du kan bruge det, som du tager med dig fra uddannelsesdagen i dit samvær med barnet. Der vil under hele uddannelsesdagen være rig mulighed for at udveksle erfaringer med andre frivillige rollemodeller.

Tid og sted

Aarhus 7. oktober 2018 

 • DGI-HUSET, Værkmestergade 17, 8000 Aarhus C
 • Check-in 09.30

Det vejledende program for uddannelsesdagen

 • 09.30 – Check in, kaffe, the og vand samt croissant.
 • 10.00 – Velkommen v/ Stine Borring Alkert, formand for Red Barnet Ungdom og Maria Erngaard, dagens facilitator.
 • 10.45 – Derfor har Red Barnet Ungdom seje frivillige! Er du den sociale, kreative, eller velforberedte frivillige eller er du arbejdshesten? Find ud af, hvilken type frivillig du er, og lær de andre frivillige at kende.
 • 11.45 – Frokost.
 • 12.20 – Spor: Børn på flugt, Barnets ven, Læringsindsatsen, Lederuddannelse, MobSquad, Lokalforeningsrådsmøde samt KG-uddannelse for Barnets Ven og Lektievenner.

Pause med kaffe og kage kl. 15.

 • 16.40 – Afrunding (herunder evaluering) og udlevering af Red Barnet Ungdom T-shirt.
 • 17.00 – Tag videre ud med dine med-frivillige og find noget mad og drikke.

Tilmelding

Deadline for tilmeldingen til uddannelsesdagen var d. 30. september. Hvis du ønsker at komme med, kontakt da Maria på maria_erngaard@redbarnetungdom.dk 

Afmelding
Uddannelsesdagen er en dag, som vi virkelig ser frem, og vi helt med på, at noget kan komme i vejen for, at du kan deltage. Husk at melde fra senest dagen før, det koster nemlig Red Barnet Ungdom 700 kr. hver gang nogen udebliver – og det kan vi vist godt blive enige om, at vi kan bruge til noget bedre.

Transport
Vi betaler din transport, såfremt du vælger den billigste offentlige transport. Husk at gemme din kvittering, da den skal sendes til Red Barnet Ungdom sammen med en udfyldt udgiftsafregningsblanket. Du kan vælge at sende det til os med posten til Rosenørs Allé 12, 1634 København V, eller du kan sende det digitalt til udgifter@redbarnetungdom.dk.

Spørgsmål
Hvis du har spørgsmål til uddannelsesdagene, så kontakt Maria Erngaard på maria_erngaard@redbarnetungdom.dk