Læringsindsatsen – Sjælland og Fyn

Kære frivillig på Læringsindsatsen

Forårets uddannelsesdag løber af stablen lørdag den 25. marts 2023 i København. Tilmeld dig allerede nu!

Red Barnet Ungdoms uddannelsesdag er designet til at give dig de redskaber, du har brug for til at komme godt fra start i dit frivillige arbejde. Er du allerede garvet i frivilligt arbejde, er det også en god mulighed for at suge en masse ny inspiration til sig.

Tilmelding

Hvad lærer du på uddannelsessporet?

På læringsindsatsens uddannelsesspor vil du blive mødt af ansatte fra Red Barnet Ungdom og andre superdygtige undervisere, som har en hulens masse erfaring med børn og unges læring.
I løbet af dagen vil du:

  • Få viden om metoder inden for motivation af børn og unge i grundskolen
  • Få ny inspiration og konkrete redskaber til at gøre matematik, dansk og geografi lidt sjovere for eleverne
  • Få mulighed for at dele ud af dine erfaringer og sparre med andre deltagere fra læringsindsatsen

Undervisningen vil være en blanding af korte oplæg, gruppearbejde og øvelser, som er relevante for den målgruppe af elever, du arbejder med. Vi vil arbejde med spørgsmål som: Hvad motiverer mig, andre frivillige og børn til at deltage? Hvilke pædagogiske redskaber er brugbare i arbejdet med børn der mangler støtte til skolearbejdet?

Der vil også være mulighed for at udveksle erfaringer med andre frivillige på din indsats, når vi diskuterer dilemmaer med udgangspunkt i konkrete cases fra indsatsen. Endeligt skal vi præsenteres for og afprøve sjove, samarbejdende og fællesskabsopbyggende lege, som kan bruges som inspiration i dit arbejde med børnene i aktiviteterne.

Hvem kan deltage?

Uddannelsesdagen retter sig mod alle frivillige, men den er særlig vigtig for dig, der endnu ikke har deltaget på uddannelsessporet. Og don’t worry – du behøver endnu ikke at være startet op i en Læringscafé eller som Lektieven for at deltage. Du skal blot være medlem af Red Barnet Ungdom.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til uddannelsessporet, så kontakt:
Projektkonsulent Louise Christiansen på louise@redbarnetungdom.dk eller 23 10 99 49

Har du praktiske spørgsmål omkring selve uddannelsesdagen, så kontakt:
Ryan Bravo på uddannelsesdag@redbarnetungdom.dk

På dagen kan du få fat i os på tlf.: 35 24 85 42

Tidligere deltagere siger…

Det var rigtig rart at møde andre lektiehjælpere at dele ens positive oplevelser og frustrationer og at få nye værktøjer og anderledes tænkemåder til fornyelse af den lektiehjælp, vi giver.”

Jeg har brugt rigtig meget af det, vi lærte på uddannelsesdagen. Det var rart at få nogle konkrete og praktiske hjælpeværktøjer! Det var især fedt at høre oplægsholderens personlige erfaringer med børn og læring, og hvad han mener, der virker.”

I tilfælde af afbud

Uddannelsesdagen er en vigtig dag for alle frivillige, som vi virkelig ser frem til, og vi er helt med på, at noget kan komme i vejen for, at du kan deltage. Husk at melde fra senest fem dage før, så vi har de bedste muligheder for at forberede en god dag.

Vi glæder os til at se dig!

Kærlig hilsen
Red Barnet Ungdom