Lokalforeningsspor – for lokalforeningsfrivillige i hele landet

"

Kære lokalforeningsbestyrelsesmedlem
Hvor er det fedt, at du er blevet frivillig i en af Red Barnet Ungdoms lokalforeninger!

Vi har glædet os til at invitere dig og dine medfrivillige til årets første uddannelsesdag, som er arrangeret for dig. Til uddannelsesdagen kan du forvente at få nye og brugbare redskaber til dit frivillige arbejde som bestyrelsesmedlem, så du er klædt på til de spændende udfordringer, der vil møde dig.  

Hvad kan du forvente af lokalforeningssporet? 
Lokalforeningssporet er særligt målrettet dig, der er ny i bestyrelsen. I år bliver uddannelsesdagen afholdt online, derfor spiller det altså ingen rolle, om du er fra Slagelse eller Aalborg. Hvis du er ny i bestyrelsen, er denne uddannelsesdag for dig. Da uddannelsesdagen desværre blev aflyst sidste forår grundet corona, er det for alle nye bestyrelsesmedlemmer, der endnu ikke har deltaget i uddannelsesdag.

Hvis du deltager i lokalforeningssporet, kan du også deltage i fortalersporet “Styrk børnenes stemme med fængende fortællinger” på uddannelsesdagen for frivillige på Sjælland og Fyn lørdag den 17. april.

Hvad lærer du på lokalforeningssporet?
Vi har udviklet en uddannelse, hvor vi giver dig de nødvendige værktøjer til at styrke og udvikle dine kompetencer som bestyrelsesmedlem. Som bestyrelsesmedlem i en af Red Barnet Ungdoms lokalforeninger er du nemlig organisationens lokale ambassadør og danner samtidig samlingspunkt for de mange frivillige, der er på en af Red Barnet Ungdoms aktiviteter i dit område. 

Efter uddannelsesdagen kan du forvente, at du har: 

  • Fået konkrete værktøjer til, hvordan du driver en lokalforening ud fra Red Barnet Ungdoms vision, formål og værdier, samt et generelt overblik over organisationen 
  • Opnået en dybere forståelse for det formelle demokrati i Red Barnet Ungdom, og hvordan du og andre medlemmer i Red Barnet Ungdom kan bruge jeres stemme i organisationen 
  • Tilegnet dig viden om, hvordan lokalforeningen kan søge midler og hvordan en lokalforening drives med økonomisk bevidsthed 

Underviseren på lokalforeningsuddannelsen er lokalforeningskonsulent i Red Barnet Ungdom Sofie Lau-Jeppesen. Desuden kommer der to fra den nationale bestyrelse, som har masser af erfaring som tidligere lokalforeningsbestyrelsesmedlemmer. De laver et oplæg om succeser og udfordringer i en lokalforeningsbestyrelse og om samarbejdet mellem den nationale bestyrelse og lokalforeningerne.  

Udover at du kan forvente en dag med et højt fagligt niveau, skal du også glæde dig til en dag, hvor du lærer andre bestyrelsesmedlemmer at kende på kryds og tværs af landet. Derfor må du meget gerne huske at prikke til dine medfrivillige, så de også kommer med til uddannelsesdagen.

Tilmelding
Tilmeldingsfristen er udløbet.

OBS: Grundet Covid-19 vil uddannelsesdagen i år foregå online på Teams. Du vil modtage et videolink i dagene op til uddannelsesdagen.

Har du spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål til selve lokalforeningssporet, så kontakt lokalforeningskonsulent Sofie Lau-Jeppesenslj@redbarnetungdom.dk.

Afmelding
Uddannelsesdagen er en dag, som vi virkelig ser frem, men vi helt med på, at noget kan komme i vejen for, at du kan deltage. Husk at melde fra senest dagen før. Selvom forårets uddannelsesdag er online, så koster det Red Barnet Ungdom i omegnen af 500 kroner i omkostninger til foredragsholdere og forplejning, hver gang nogen udebliver – og det kan vi vist godt blive enige om, at vi kan bruge til noget bedre.

Har du praktiske spørgsmål?
Hvis du har praktiske spørgsmål omkring selve uddannelsesdagen, så kontakt Ryan på uddannelsesdag@redbarnetungdom.dk  

Vi glæder os til at se dig!